August 2012 | Killjols August 2012 | Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Edcoustic - Berubah Chord

Am              Dm             G           C
Berubahkah aku hanya bila ada sesuatu
          F                Dm                 F                 E
Terus aku pulang pada sikap sebelum kuberubah
          Am               Dm            G                C
Hanya sekedar sesuatu tak berapa lamapun itu
             F               Dm                F                 E    
Jarang kuterendap dalam sikap dimana kuberubah

Reff :

F     G           C              F    
Tuhan aku hanya manusia 
Dm                    E                   Am
Mudah berubah lagi dalam sekejap
F     G           C           F
Tuhan aku ingin berubah
          Dm              F             E
Dan kubertahan dalam perubahanku
SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hidup ini bukan Mudah..


Life is hard, why make it harder?

hidup ini bukan mudah..kita berjuang sesama sendiri...orang lebih membenci dari menyayangi sesama sendiri..banyak yang memalsukan kebenaran dan ada juga mengetahui kebenaran tapi menyembunyikan nya kerana takut yang lain akan tahu.

macam mana pun . berharap, berharap masih ada yang masih, masih mempeduli,masih ingin mengerti,berkongsi dan masih ingin bermuhasabah diri. kerana itu saja cara untuk menjadi lebih baik dan kita terus kearah kebaikan.

aku masih tak faham kenapa ada orang yang bersifat tamak secara membabi buta. mereka kadang telah di beri apa yang mereka mahu.tetapi masih mahu lagi lebih dari orang lain dan terkadang melampaui batas sehingga sanggup menjatuh kan orang lain dan mengambil hak yang bukan nya hak nya....mereka bijak dalam mengambil kesempatan. kehidupan yang bahagia yang semua mahu..tetapi dia mahu kebahagian lebih dari kehidupan.


kadang2 aku pun tak lari dari penyakit hati tamak,hasad dan dengki dan bermacam lagi penyakit hati...manusia biasa tak lari dari itu...sebab kita ada perasaan.. sedih gembira...orang yang telah rosak sistem otak dia saja yang tak punya perasaan.. tapi dalam fikiran yang waras...kita masih boleh berfikir sejenak...apa kata dan perbuatan kita akan mempengaruhi kehidupan orang lain?....kematangan bukan la sekadar digit umur.. ia bermkana sensitiviti,adab dan cara bertindak balas...

buat la keputusan yang bijak dalam perbuatan atau kata-kata...walau sekecil kesilapan seseorang itu...akan mengubah persepsi orang terhadap diri dan harga diri nya sendiri...

hidup ini bukan mudah...jangan susah kan dengan benda yg remeh temeh yang patut dah dibuang dalam tong sampah.. buat apa yang kita mampu buat...jangan kacau hak orang lain...semata-mata untuk menutup kelemahan diri...baiki pemikiran sebelum membuat keputusan....lebih baik diam dari berkata sesuatu yang akan pulang balik pada diri sendiri...what you give ...you get back.. karma akan pusing balik kalau niat kita dari awal mmg x betul....jangan menyusah kan diri sendiri dengan susah kn orang lain....
SHARE SHARE SHARE

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Makna Lagu Metallica - ONE

Dah lame aku nak wat entry ni...tp xde masa nak buat...review tentang lagu anti-perang metallica bertajuk ONE...yang punya maksud yang sangat mendalam...jom layan..


"One" di tulis pada november 1987 oleh vocalist dan juga Drummer Metallica iaitu James
Hetfield dan Lars Ulrich. lagu ini telah di released pada 1989 sebagai single terakhir dalam album.

lirik Lagu di adaptasi dari novel Johnny got His gun oleh Dalton Trumbo Mengenai Perang Dunia
pertama. Novel ini adalah tentang seorang askar muda bernama Joe Bonham yang berkhidmat dalam Perang Dunia pertama yang telah sedar di hospital selepas terperangkap dalam letupan meriam.Beliau mula sedar bahawa dia telah kehilangan tangan, kaki dan Muka(termasuk mata,telinga, dan lidah) dengan erti kata lain beliau kehilang semua nya termasuk kesemua deria(penglihatan,pendengaran,rasa dan deria bau). tetapi fungsi fikirannya masih sempurna. Beliau seperti menjadi banduan di dalam jasadnya atau dengan kata kasar nya mati lebih elok.


Atas siksaan yang di terima oleh Joe.Pada awalnya dia cuba membunuh diri dengan menahan nafas tetapi beliau mendapati beliau telah di beri tracheostomy(satu alat yang mengawal nafas masuk dan keluar).Bayangkan bertapa siksanya Joe hilang kedua kaki dan tangan. hilang identitinya iaitu muka. dan juga hilang kesemua deria nya.Dia tidak bercakap. tidak juga mendengar. bau dan tidak boleh merasa.

walaupun pada awal nya joe ingin mati. Tetapi kemudian beliau berhasrat untuk di letakkan ke dalam kotak kaca dan ingin melawat ke seluruh dunia bagi menunjukkan kepada orang lain kengerian sebenar Perang dunia.Selepas dia berjaya berkomunikasi dengan doktor dengan cara menghantukkan kepalanya di atas bantal dalam kod MORSE(kaedah kamunikasi telegraf dengan kod panjang dan pendek yg menggambarkan abjad dan nombor) dan akhirnya beliau sedar yang hasrat nya takkan tercapai dan beliau akan terus hidup dalam keadaan begitu
sehinggu akhir hayatnya.


Dikatakan cerita Johny Got his Gun adalah kisah benar dari kisah tentera pada perang dunia Pertama.


p/s: Bayangkan sebentar...Kita di tempat JOE...Hayati lirik dan music video dari Metallica ini..



Metallica - ONE

I can't remember anything
Can't tell if this is true or dream
Deep down inside I feel to scream
This terrible silence stops me

Now that the war is through with me
I'm waking up, I cannot see
That there is not much left of me
Nothing is real but pain now

Hold my breath as I wish for death
Oh please, God, wake me

Back to the war it's much too real
In pumps life that I must feel
But can't look forward to reveal
Look to the time when I'll live

Fed through the tube that sticks in me
Just like a wartime novelty
Tied to machines that make me be
Cut this life off from me

Hold my breath as I wish for death
Oh please, God, wake me

Now the world is gone, I'm just one
Oh God, help me
Hold my breath as I wish for death
Oh please, God, help me

Darkness imprisoning me
All that I see
Absolute horror
I cannot live
I cannot die
Trapped in myself
Body my holding cell

Landmine has taken my sight
Taken my speech
Taken my hearing
Taken my arms
Taken my legs
Taken my soul
Left me with life in hell




SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Set canon printer to use just only one catridge...

Applicable Models:
Canon Pixma iP series: iP1300,iP1700,iP1200,iP1600,iP2200,and iP1880

One day a visitor left comment in comment box asking:
Is it true that ip1980 can’t print while only one catridge operation. So, how i can keep printing when only 1 catridge that contain ink?
Arcava
Thanks to Arcava who has left her comment in my previous post Product Review: Canon Pixma ip1980. The question gives me a fresh idea to write this post for you all.
Have you ever experienced the problem like Arcava got?. And how can you solve the problem?.
Well, I will start by answering the question listed above. That’s right that Canon Pixma ip1980 can’t print when only one cartridge is installed. We must install all the cartridges both black and color.
So, how can we keep printing if you have just one cartridge with the ink inside while other is empty?. Alright, to get your printer keep printing under this condition you must specify ink cartridge for printing in the printer driver properties. You can find this function under Maintenance tab.
The following steps will lead you how to set (specify) ink cartridge of Canon Pixma iP1980 for printing:


  1. Set all the printer cartridge both black and color cartridge (including the empty one)
  2. Right click on printer driver properties
  3. Click Maintenance tab
  4. Click on Ink Cartridge Setting mark
  5. In pop up menu, select the cartridge which has ink inside (black only or color only).
Now your printer will keep printing by using only one cartridge that you specify in Ink Cartridge Setting menu.

Note: It’s not recommended to install empty cartridge in your printer for long time due to thermal issue. I promise to discuss it later, okay?
Source: Service Manual



Original source: http://www.printerclinic.com/setting-ink-cartridge-canon-pixma-ip1980-keep-printing-when-only-one-cartridge-has-ink-inside/#ixzz22ZR6GLyo


SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Percuma Aiskrim Baskin-Robbin Satu Malaysia

Percuma Aiskrim Baskin-Robbin Satu Malaysia kalau Malaysia dapat pingat emas olimpik pertama!!



KUALA LUMPUR: Sekiranya Malaysia memenangi pingat emas pertamanya di kejohanan Olimpik London 2012, Baskin-Robbins, yang menyokong inisiatif "Impian Emas" Media Prima Bhd akan memberikan aiskrim percuma di seluruh negara.
Aiskrim itu akan tersedia pada 8 Ogos di semua 61 kedai aiskrim Baskin-Robbins di seluruh negara (tidak termasuk dua kiosk di Pantai Hospital di Bangsar dan Taman Tema Genting) bermula 8 malam hingga 10 malam.
Setiap orang layak mendapat satu skup aiskrim.

"Menjadi hasrat Media Prima untuk menyatukan rakyat Malaysia dalam satu suara bagi menyorak jagoan Olimpik kita," kata Ahmad Izham Omar, Ketua Pegawai Operasi, Rangkaian TV dan Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios, Media Prima.

"Sekiranya Malaysia meraih pingat emas Olimpik pertama kita, cara terbaik untuk meraikannya adalah dengan menjamu semua rakyat Malaysia dengan aiskrim percuma. Bukan sebarang aiskrim, tetapi antara aiskrim yang paling sedap di dunia.

"Kami mahu berkongsi visi yang sama dengan Baskin-Robbins dan kami mahu mengucapkan terima kasih kepada mereka di atas perkongsian hebat mereka dalam inisiatif ini di bawah Impian Emas Negara," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ini merupakan kali pertama Baskin-Robbins menyertai aktiviti sedemikian di Malaysia bagi meraikan saat bersejarah seumpama itu di negara ini.

"Kami mahu kegembiraan sentiasa berterusan. Pengunjung awal yang datang ke acara kami itu bukan sahaja mendapat skup aiskrim percuma tetapi juga baucar eksklusif menawarkan tawaran paling menarik," kata Cheah See Yeong, Presiden Golden Scoop Sdn Bhd, rakan kongsi Baskin-Robbins di Malaysia.

"Ini akan menjadi satu daripada sumbangan terbesar kami setakat ini kerana ia melibatkan hampir semua kedai aiskrim Baskin-Robbins di seluruh Malaysia. Pelanggan boleh memilih daripada mana-mana 31 perisa kami yang tersedia di kedai kami.

"Pilihan terbaik yang melambangkan detik penting ini ialah perisa Gold Medal Ribbon dan World Class Chocolate kami.

"Kami mahu semua rakyat Malaysia menikmati kejayaan manis ini dan cara yang terbaik adalah berkongsi peristiwa bersejarah ini bersama-sama menerusi skup aiskrim Baskin-Robbins pilihan Malaysia.

"Ini merupakan saat yang menggembirakan dan kami mahu setiap orang dan setiap rakyat Malaysia meraikannya," kata Cheah. - Bernama
Artikel ini disiarkan pada : 2012/08/03

SHARE SHARE SHARE