March 2013 | Killjols March 2013 | Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

The beach 2000 Quotes



Dah lama aku cari movie ni...dlu tgk kat HBO ke mana tah...pastu try cari balik x jumpe2....jumaat ari tu baru jumpe...smalam layan....best citer ni ....pasal satu Island ni yg cam paradise....n island ni di rahsia kan...coz antara sebab nye nature dia xnak di ganggu n ada tanaman ganja haram kat situ....satu lagi filem dicaprio yg banyak quotes2 best....tp aviator still yg terbaik...

Antara petikan2 ayat dalam the beach 2000

Anywhere you go,desire is desire. The sun cannot bleach it, nor the tide wash it away.

When you develope an infatuation for someone, you always find a reason to believe that this is exactly the person for you. It doesn't need to be a good reason. Taking photographs of the night sky for example. Now in the long run, that's just the kind of dumb, irritating habit that would cause you to split up. But in the haze of infatuation, its just what you've been searching for all these years.

The only downer is everyones got the same idea, we all travel thousands of miles just to watch tv and check into somewhere with all the comforts of home , and you gotta ask yourself , whats the point of that?

You hope and you dream, but you never believe that something's going to happen for you, not like it does in the movies. And when it does, you sort of expect it to feel different.

Trust me it's paradise for mind is a generation taht circles the globe in search of something we haven't tried before so never refuse an invitation never resist the unfamiliar never fail to be polite and never outstay your welcome just keep your mind open and suck in the experience and if it hurts you no what it was probably worth it..

The Khao San Road is a decompression chamber between east and west. It's where you learn to breathe car fumes and tropical air for the very first time, or else carefully rearrange your memories before you catch your flight home

But if I was being completely honest, I was being like everyone else: shit-scared of the unknown!

I just feel like everyone tries to do something different, but we all wind up doing the same damn thing, you know?

But for me it's all about finding out something about a place, and something about yourself. And when you get off the beaten track, that's where you find out what there is to find out.

I'm waiting on some money coming through. It's just that at the moment, you know, I'm short. They're going to chuck me out. On the street in Bangkok, that's bad.

And me? I still believe in paradise. But now at least I know it's not some place you can look for. Because it's not where you go. It's how you feel for a moment in your life when you're a part of something. And if you find that moment, it lasts forever.
SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Syukur Alhamdullilah


Syukur Alhamdullilah - UNGU



p/s: Aku teringin nak belajar main flute
SHARE SHARE SHARE

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Orange Horizon


On the distant orange horizon
blows today wind past the dawn
since i couldn't sleep i watched the morning
no one can stop this passion
hope, frustration, various thing happen
but for now its best if we climb up from zero
one day we saw only our dream
pursuing our aspiration
if we reach our hands high
and always embrace the sun
which will never dishearten us
we'll certainly make it to that place


SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

this video touch me...


Video dari satu rancangan tv di US bertajuk what would you do....dalam video ni dia ada 3 org plakon bartender,homeless guy(orang takde rumah), n perkerja wanita yang bagi dia duit tuk makan tp rush tuk g kerja n tinggal kan dia kat bar tu untuk makan...dia nak test orang ramai ...dorang peduli tak ngan homeless guy ni bila dia nak kene halau dari bar tu oleh bartender tu coz dia menganggu orang kat situ...yg betul2 tacing yg orang terakhir tu dia tol2 serius defend homeless guy tu...orang tua tu tol2 memahami homeless guy tu n dia cakap dia pernah ada kat tempat lelaki tu dulu...n orang lain takkan faham ape yg jadi kat dia...n everybody judge him....dia tol2 emosi tgk homeless guy tu...

p/s: dont judge people...kita tak tau apa yang dorang alami...tak semua orang ada luck...
SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

What happen in Lahad Datu...



Aku tidak tahu apa yang terjadi di sana...apa yang berlaku...pemberontakan , peperangan? pengganas?
tanggapan awal aku hanyalah pemberontakan dari tentera kaum sulu yg konon nya ingin menuntut semula sabah yg taksub dengan sejarah, sungguh besar cita-cita mereka ingin menakluk sabah yang semua sedia maklum milik kerajaan Malaysia yg tentera nya bukan calang2 tentera dan pada mula nya aku rasa bukan la perkara besar. Tapi malam tadi aku mula membaca post2 di FB di blog2 akhbar2 di internet ni. Dan aku mula rasa sesuatu yang besar sedang berlaku di sana. Yang menarik nya mereka mengatakan tentera2 sulu ini memang sudah lama menetap di kampung2 di area samporna dan lahad datu cuma tunggu masa saja untuk keluar menyerang. Ini membuatkan aku rasa mereka bukan main2 dalam hal ini. Dan mungkin bukan di dua tempat itu sahaja mereka ada. mungkin di tempat lain juga siapa tahu. dan bermacam macam lagi cerita ada yang masuk akal ada yang tidak. aku kat sini mmg tak tau ape jadi. tak tau mana nak percaya. tp buat masa sekarang aku hanya boleh pcaya kat surat khabar yg datang tiap pagi kat rumah aku ni. sebab dah mmg kerja dorang cari maklumat dan dorang pun tau prosedure suma dan bertanggung jawab dengan apa yang dorang tulis. kalau post2 kat fb n blog ni dorang nak bertanggung jawab dengan apa yang dorang tulis2. bila2 masa je leh delete balik...hehehe...dan aku paling kecewa orang2 yang jadi kan bende ni bahan jenaka dan politik ...ada yang masih gelak ketawa ngan kejadian ini walaupun sedia maklum dah melibatkan kematian . dan ada yang masih ego dengan pendirian politik nya menyalahkan orang sana dan sini. sampai aku rasa dorang ni mmg dah tak relevan lagi kalau nak bukak topik politik time2 camni. Aku baru berborak dengan seorang kawan aku ketika belajar di melaka. Dia sekarang berkerja di media prima. Dia juga berasal di sabah juga berdekatan dengan samporna. kata nya sekarang keadaan masih terkawal. dan dia takut orang2 yang buat cerita di internet membuatkan keadaan menjadi cemas. dan dia juga takut kerana di kawasan2 situ mmg ramai orang philiphine dan sulu, tak tau apa akan terjadi jika ada komplot di sana.

kejadian ni buat aku rasa yg kita sepatutnya perlu tau yang negara kita punya ramai musuh dari luar mmg dari dulu lagi. Sejarah banyak menceritakan tentang ini. mmg kita punya banyak musuh di sekeliling negara kita ini. Dan punya banyak sejarah dengan mereka. dan ini salah satu nya yang x di sangka berlaku dalam zaman moden ni. dan mungkin ada yang sedang menanti siapa tau. Tapi dalam negara ni pun masih nak bermusuh. Kalau semua masih macam ni x mustahil Negara Melayu ni hanya akan tinggal sejarah. Ramai minat dengan Tanah ni.


SHARE SHARE SHARE