April 2015 | Killjols April 2015 | Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sachie Amira ‐ The End Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Road to Ramlee - Seniman Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Suwara ‐ Racun Termanis Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Faizul Sany ‐ 333 Batu Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Trip ke Air Terjun Pelangi , Sungai Lembing Pahang

Hari Pertama - 3/4/2015

Perjalanan dianggarkan dari KL lebih kurang dalam 3-4 jam untuk ke Kuantan. Manakala untuk masuk ke Sg Lembing lebih kurang dalam 1/2 jam. Disebabkan kami singgah jengka dahulu jadi tak dapat nk beritahu masa yang tepat dari Kl ke Sg Lembing. 

Time Capsule Retreat, Sungai Lembing


Kami sampai di tol Kuantan dalam 8.30 dan sampai di Time Capsule Retreat dalam 9 lebih kerana sesat untuk cari chalet ni. Time Capsule ni berada agak dipenghujung jalan dan simpang masuk dia betul-betul depan Muzium Lombong. Suasana disitu agak sunyi dan menenangkan.

Sampai je terus buat bayaran untuk bilik, kami amik bilik Capsule 1 dengan White Cottage 1. Harga bilik dalam RM115. Kami setelkan sekali untuk aktiviti ke Air Terjun Pelangi, kat chalet ni dorang ada sediakan pakej untuk kesana satu kepala dalam RM40 dengan menaiki 4x4. Selesai angkat barang semua, kami keluar untuk cari makan malam. Pekan ni agak sunyi jadi tak banyak kedai yang buka tapi ada je 2-3 kedai dan juga kedai burger.

Diingatkan! Sediakan duit dan isi penuh minyak kereta anda sebelum masuk ke Sg Lembing ni. Sebab kat dalam pekan ni memang takda langsung ATM dan Petrol pam. So better ready semuanya dari awal. Paling dekat pon dalam 1/2 jam kena keluar balik ke arah Kuantan baru ada petrol pam.

Hari Kedua - 4/4/2015

So memandangkan nak naik ke Air Terjun Pelangi tu makan masa lebih kurang sejam perjalanan naik 4x4, 1/2 jam jungle trekking. So kami kena bangun awal dan gerak lebih kurang dalam 5.45 pagi dan tourist guide tu bawak pergi sarapan dulu. Pekan majoriti cina so banyak kedai cina je yang buka pagi pagi tu. Tapi ada je kedai melayu BARU nak buka so makan la kuih-kuih.Lagipon pagi lagi kan so memandai la tu. Tambahan kami naik 4x4 untuk campur dengan group lain memandangkan kami hanya berempat. Tak silap boleh naik dalam 9/12 orang so kalau datang satu group pon boleh naik sekali je.




4x4 Jeep masuk ke Dalam Sungai lembing

Dalam 6.45 pagi kami teruskan perjalanan yang makan masa sejam lebih tu. Permandangan tak mampu nak diungkap dengan kata-kata terlampau cantik. Lebih kurang dalam 8 lebih sampai kat checkpoint pertama. Kat sini kami kena redah sungai yang agak deras dan dalam tapi Best! Tak jauh pon nak redah ada lah dalam 5-6 min je atau kurang (not so sure). Then lepas tu jungle trekking naik atas dalam sejam lebih sampai atas dalam pukul 9 lebih something.

Perlu meredah Sungai untuk ke tempat air terjun pelangi


Oh untuk makluman lepas je redah sungai tu tourist guide akan jalan dulu dan kita da kira jalan sendiri ikut trek yang disediakan. Sampai buat aktiviti sendiri. Sementara tourist kami sediakan maggi dan air milo untuk kami. Untuk makluman juga pakej yang kiteorang amik ni ada sediakan maggi dan milo. 

Lepas dan tengok pelangi yang memang akan sentiasa ada kat situ dan mandi-manda lebih kurang dalam pukul 11.30 gerak turun bawah balik untuk balik ke chalet balik.

Memandangkan kami hanya menginap untuk 2 hari sebab plan last minit dan nasib baik ada kosong chalet tu, so kena la check out lepas balik dari Air Terjun tu. Kalau stay lama lagi mungkin boleh try Bukit Panorama untuk tengok matahari terbit. Penduduk tempatan kat situ suggest jangan naik masa hujung minggu sebab ramai orang! So better plan percutian korang untuk dapatkan kepuasan yang maksimum!

Antara Gambar Menarik Di sana! Superb!








Travelog/Gambar by Tasha

keyword: Cara nak pergi air terjun pelangi, info air terjun pelangi, cara pergi sungai lembing , perjalanan ke sungai lembing , info tentang air terjun sungai lembing pahang

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Alyah ‐ Syurga Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Fattah Amin - Hero Untuk Mu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=QQfJkEVYLvA

Bukan ku pinta
Apa lagi ingin dipuja
Menjadi kegilaan wanita

Jika mencairkan
Hati dengan hanya satu senyuman
Jangan pula aku yang disalahkan

Aku juga punya perasaan
Punya satu hati yang
Ingin bercinta, bercanda‐canda, bermanja

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...
Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Bukan niatku
Membalas senyuman
Untuk menyakiti hati kamu
Senyuman mereka
Hanyalah satu senyum keikhlasan
Kepada insan pujaan sepertiku

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...


Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Sungguh tak ku sangka
Terasa tak kuasa
Menjadi pujaan mereka semua
(Pujaan wanita semua)
Oh! Bukannya niatku menjadi begitu
Namun di hatiku, rasa terharu
(Pujaan, pujaan wanita semua)
Hatiku, hatimu, kini dah bersatu
Bersama lagu yang ku ciptakan untukmu
(Pujaan wanita, seperti kita)
Tinggalkan cemburu, bagiku hanyamu
Menjadi penghuni di dalam hatiku
(Tapi dia tetap jadi hero kami semua)

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...
Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Cinta ini hanya, satu ku bentuk untuk dia
Dan ku yakin hanya aku berada di hatinya...

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Suwara ‐ Racun Termanis Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=PLFJ-4YgUC4

Berapa harga tawar
Kau mahu aku bayar
Membeli senyummu

Mengapa harus mahal
Sedangkan kau tak jual
Senyumkan satu sedekah
Berikanlah sepenuh hatimu

Uhhh… Senyum padaku seindah wajahmu
Uhhh… Berikan aku secangkir kopi pahit
Untuk aku minum di depan gadis yang tersenyum
Manis habis hilanglah kelat kopiku

Senyumlah gadis racun termanis

Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku
Senyumlah gadis racun termanis

Uhhh… Senyum padaku seindah wajahmu
Uhhh… Berikan aku secangkir kopi pahit
Untuk aku minum di depan gadis yang tersenyum
Manis habis hilanglah kelat kopiku

Kau senyumlah jelita
Penawar segala duka
Kau senyumlah jelita…ahhhh…lalalala
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku

Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku

Senyumlah gadis racun termanis

SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nurfatima - Mawar Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azwan Juperi ‐ Lagu Malam Ini Chord

SHARE SHARE SHARE

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nastia - Kosong Lirik

Mungkinkah,
Rasa ini kan kembali menuntunku
Berkali,
Ku cuba mengajuk rintik siulannya

Sehingga,
Dirinya telah paparkan potret milikku
Terlakar,
Setiap apa ku lukiskan dahulu

Harusku akui
Aku lemah tanpamu
Dan aku sedari
Kau bukan biasa, bukan sekadar…

Satu Pintaku darimu,
Jangan pernah berhenti,
Hanyutkanku hingga subuh,
Dengrkanlah…
Kejutkanku dengan lembut,
Cukup dengan senyuman yang terindah,
Cukup dengan lambaianmu semalam
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Road to Ramlee - Seniman Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=R2vcTSVMlv4

Suara merdu berkumandang
Hari-Hari pun tak kan usang
Sentiasa di latar belakang
Dimanakah kau sekarang

Kata-kata kian dibaca
Berulang-alik dalam Minda
Luangkanlah Lagu Dan nada
Bagaikan satu cerita

Kembalikanlah

Seniman tanah airku
Kau kekal pujaan hatiku
Seniman dan lagu mu
Berikan harapan untukku

Biarpun Bintang berkelipan
Tak akan secerah senyuman mu
Tetap berjuang kehadapan
Biarpun terhadap segenggam

Mereka yang beri sokongan
Tak pernah memahami kita
Tak mengapa kau tetap kerja
Hanya untuk cinta Karya
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Alyah ‐ Syurga Lirik

Hanya kerana dusta
Mataku terpejam mengaburi minda
Hanya kerana fana
Ku tenggelam di dasar gelap, gelap gelita

Lemasku dibenam minda
Hati berkata
Jangan kau hancurkan cinta
Kerana dusta

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga

Hanya kerana masa
Mampu menamatkan segala cerita
Hanya kerana cinta
Hatiku tetap percaya takkan terleka

Terangnya bercahaya bagai permata
Sinarnya dalam masa takkan terbuka

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga

Bawa daku bersamamu
Janganlah kau tinggalkan aku
Janji padaku
Bawa daku bersamamu
Genggam erat kuat tanganku
Jangan tinggalkanku

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga
SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

15 FAKTA TENTANG SENYUM Yang anda Jarang Dengar

15 FAKTA TENTANG SENYUM DARI SUDUT KESIHATAN

1.     Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim.

2.     Senyum merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman yang dapat merangsang seluruh tubuh melaui sistem saraf otak dan juga hormon-hormon. Apabila kita tersenyum, badan turut ‘tersenyum’ dan memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak. Ini sangat bermanfaat dalam mengelakkan tekanan darah yang tinggi ke otak.

3.     Apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.

4.     Senyuman bukan hanya sekadar reaksi terhadap sesuatu, malah ia juga terlibat dalam penghasilan endorphin yang mengurangkan kesakitan fizikal dan emosi menjadikan seseorang itu merasa lebih selesa dengan diri sendiri.

5.     Ketawa (berperasaan gembira) sebanyak 100 kali dalam tempoh 24 jam mempunyai manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit. Hal ini demikian kerana apabila kita ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung meningkat. Seterusnya, kedua-dua kadar ini akan turun lebih rendah daripada paras sebelum ketawa.

6.     “Tawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.” – Riwayat Tirmidzi.

7.     Kajian yang dibuat oleh sekumpulan saintis dari Universiti Pusat Perubatan California menjelaskan terdapat dua jenis ‘stress’ iaitu stress yang baik dan stress yang tidak baik. Senyum dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan.

8.     Apabila kita senyum, sel pembunuh tumor dan virus semulajadi dalam badan akan bertambah selaras dengan pertambahan Gamma-interferon (protein melawan penyakit), sel T (yang penting untuk sistem pertahanan badan) dan sel B (yang menghasilkan antibodi untuk melawan penyakit).

9.     Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan.

10.   Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan bahan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, arthritis dan ulser.

11.   Senyuman dan ketawa adalah senaman yang baik kerana ia membabitkan diafragma, abdomen, sistem pernafasan, muka, kaki dan otot belakang badan. Ia ibarat urutan terhadap organ-organ dalam abdomen dan menguatkan otot abdomen, merangsang kedua-dua belah otak dan meningkatkan daya tumpuan belajar. Ia juga melegakan ketegangan otot dan tekanan psikologi, membuatkan otak lebih peka serta bersedia menerima maklumat baru.

12.   Ketawa juga dikatakan mampu memperbaiki fungsi usus, sekali gus meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrient dalam badan.

13.   Senyum mampu menjadi penawar kepada penyakit rohani yang kronik. Ia juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah dan memulakan sebuah ukhuwwah.

14.   Dalam ajaran Islam, senyum mempunyai kedudukan yang setaraf dengan bersedekah. Sabda Rasulullah SAW: “Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.” (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

Sumber pemikirkaya
SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Where is Gunung Senyum ?



Gunong Senyum or the Smiling Mountain Recreational Park, at 1,549 metres above sea level is an important archeological site. It is located on the Pahang River bank about 68 kilometres away from the town of Temerloh via kampung Awah and Felda Jengka 18.

The park is a part of the Jengka Forest Reserve, which covers an area of 794 hectares. Surrounded by oil palm plantations of the Jengka Felda scheme, there are two main mountains within the park, Gunong Senyum and Gunong Jebak Puyoh, the former being a popular spot to tourist and researchers.

Gunong Senyum is made up of limestone and rock, estimated to be around 3,000 years old, whilst the lowlands on the east is made of mudstone and shale estimated at around 2,100 years old.

kredit : Pahangtourism
SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Apa Itu Senyum?

 
Dalam fisiologi, senyum adalah ekspresi wajah yang terjadi akibat bergeraknya atau timbulnya suatu gerakan di bibir atau kedua ujungnya, atau pula di sekitar mata. Kebanyakan orang senyum untuk menampilkan kebahagian dan rasa senang.

Senyum itu datang dari rasa kebahagian atau kesengajaan karena adanya sesuatu yang membuat dia senyum, bertambah baik raut wajahnya atau menjadi lebih cantik ketimbang ketika dia biasa saja atau ketika dia marah.

Sumber wikipedia
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nurfatima - Mawar Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=GKIvb1-wxLw

Suatu masa dipuja
Suatu masa dicinta
Terlerai dakapan mesra
Dunia bagaikan roda

Kasih tiada berbunga
Cinta dibalas dusta
Tinggalkan segala‐gala
Kerna sayang kau turutkan

Mawar
Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan

Mencari kekuatan
Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Di dalam kepiluan
Kau menjejaki sinar
Asalkan berjauhan
Dari hidup penuh noda
Mawar

Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Beruntunglah
Belum ada pengakhirnya
Kerna masih bernyawa
Kembali ke landasanNya

Bagai mawar
Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Zara Ali ‐ Terlarut Waktu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=lPhaRIF9NGc

Waktu seakan terus berbicara
Kita sudah terseperti saat dulu
Semua hanya diam terkata
Tak lagi ada tawa mengiringi senyum

Lepaskanlah janji dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi

Malam telah habis untuk kita
Rembulan tak lagi seindah saat itu
Dingin merambat dalam hati oh
Semua seakan hilang tertutupi mendung

Detik-detik melarut hingga hilangnya rindu
Rapuh meghancurkan rasa ini

Lepaskanlah janji dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi
Tak perlu sisakan kenangan
Biarlah semuanya terkubur oleh waktu

Lepaskanlah rindu dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi
Tak perlu sisakan kenangan
Biarlah semuanya terkubur oleh waktu

Melangkahlah aku pastikan hilang
Seiring airmata yang menitis
Percayalah hidup bukan hanya disini
Bersama buih masa lalu

Lepaskanlah janji dalam hati mu
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sachie Amira ‐ The End Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=kFoaKYW4aQQ

"your eyes say otherwise
the things you're leaving behind
pages of white lies burned into our heads
on paths we became one
all masked in shadow figures
when parting comes and you start to lose your breath

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

when unsaid words get too loud
and your promises get too proud
honey don’t hide show all that you are, to me

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

right here is where you'll return
right here your doubts will be washed away
right here you're safe and protected
right here it all began x2

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye."
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Faizul Sany ‐ 333 Batu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=SP0QE9muaEE

Desup laju ku pandu
Kuda tua di lebuh raya
Ulang tayang silap ku
Terus menyerang jelas terbayang

Dan namun kini ku tahu ku salah
Otak resah gelisah memikir cara tuk memujuk
Kamu apa cara pun belasah
Walau jauh kan ku redah

Merah jingga sinar mentari depan ku
Terbentang luas langit nan biru
Pagi hingga malam terus ku memandu
Takkan henti ku mencari takdir ku
Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir ku

Aku sedar kau hampa
Menunggu ku beri jawapan
Bodohnya ku tak endah
Terlepas pandang terlepas peluang

Kini memang ku tahu ku salah
Otak resah gelisah memikir cara untuk memujuk
Kamu apa cara pun belasah
Walau jauh kan ku redah

Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir

Walau bahaya ini harganya
Ku harap parah yang padanlah dengan muka
Walaupun samar aku tak gentar

Ku tahu kamu destinasi ku

Ku tahu pasti kau destinasi
Merah jingga sinar mentari depan ku
Terbentang luas langit nan biru
Pagi hingga malam terus ku memandu
Takkan henti ku mencari takdir ku

Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir
Desup laju ku pandu

Kuda tua di lebuh raya
Desup laju ku pandu
Kuda tua di lebuh raya

Merah jingga sinar mentari depan ku
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azwan Juperi ‐ Lagu Malam Ini Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=vuyAcVtT_gI

Malam ini
Aku tulis lagu sendiri
Untukmu wahai kekasih
Penghibur hati

Usah bersedih
Biarkan saja
Tinggal kisah yang lama
Aku teman setia

Malam ini kita bersama
Menyaksikan bulan dan bintang
Terangilah oh cinta kita

Malam ini kita bersama
Ku dendangkan lagu nan cinta
Menyanyilah oh menarilah

Engkau nyawaku
Tempat mengadu
Kita bersatu sayang

SHARE SHARE SHARE

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sasi The Don ‐ Hello India Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Leo - Memamah Hempedu Lirik

Renung kelangit tinggi
aku rasakan tenang
dan aku lepaskan keluh
ketidak puasan

lama hidup bersama
tiada pun manisnya
berulam jantung memamah hempedu
harianku

Ku kenang kembali detik hitam
waktu engkau rembah terumban
 tiada pun seorang insan
yang melempar perhatian
terkecuali aku
yang hina ini

Bagai burung
kepatahan sayap,
menjadi sembuh
setelah kurawat,
dengan panduan dariku
bisa engkau menerbangkan
semula sayapmu,

Tanpa ucapan penghargaan
engkau lenyap dari pandangan

aaa aaa aa aa aaa

Solo guitar

Ulang ku kenang kembali..

Ulang Bagai burung kepatahan...



SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Karmal feat Songstress & Vandal ‐ Human Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Monoloque - Ringgit Chord

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aizat Amdan ‐ Langit Tetap Biru Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sharifah Aini - Oh Dimana Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azzam Sham ‐ Cinta Sejatiku Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aman RA - Macam Macam Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?t=87&v=0Wxyq9EArUk

Aman RA - #Macam Macam (Lirik)

Hook :
Jangan macam macam bro
Jangan macam macam bae X4

V1 —

Ada yang nak belajar
Tapi yuran tak terbayar
Ada yang malas kerja
Tapi nak bina empayar
Ada yang lepas menyimpang
Nampak jalan sehala
Ada lepas dah kumpul dosa
Baru nak pahala
Ada yang suka curi
Tapi takut kena rompak
Ada yang suka buli
Tapi takut kena ongbak
Ada yang suka tayang muka
Tapi takda rupa
Ada berlagak kaya
Tapi takda duit muka

Pre Hook :

Berapa lama lagi kena hustle
Berapa lama lagi kena struggle
Berapa lama lagi kena bundle
Aku pun nak rasa shopping dekat Star Hill

Hook

V2 —

Ada yang gaya baru
Ada gaya baruah
Ada yang penuh adab
Ada takda maruah
Ada yang idamkan kebebasan
Tapi di rantai
Ada yang budget boss
Tapi sebenarnya macai
Ada yang kais pagi
Hanya boleh makan petang
Ada yang peti ais
Penuh sampai tahun depan
Ada tak suka orang bising
Tapi banyak bunyi
Ada yang banyak buat fitnah
Tapi takda bukti

Pre-Hook

Hook

Bridge :

Daripada tolong tonton
Apa kata korang semua tolong tong-tong X4
SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Waris feat Karmal, Juzzthin, Adeep Nahar & Mark Adam ‐ Satu Hari Di Rembau Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Waris feat Karmal, Juzzthin, Adeep Nahar & Mark Adam ‐ Satu Hari Di Rembau Lirik

Satu Hari Di Rembau Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=eaKh2VtQSMs

Syukur Alhamdulillah
Tempat lahirku yang sederhana
Tanah tumpahku yang penuh bermakna
Bumi berdaulat Tuanku Baginda
Kuningmu raja, hitam 4 undang daerah, merah rakyat jelata
Tiga warna yang penuh bermakna

Jauh perjalanan keluar dari bandar
Di mana mahu rehat nak rileks sebentar
Jom kita pergi Rembau haaa jom selamba
Korang letak minyak sekali jangan nak mengada
Telefon Rembau superstar Mr Waris
Perut lapar kalau makan sekarang mesti habis
Singgah kejap di pekan makan di Mui Fong
I know Rembau food can never do me wrong
Udara yang segar buatku rasa malas
Tambah malas bila rendam di dalam kolam panas
Berseronok di kampung sampai aku lemau
Best gila bro sehari di Rembau

Satu hari di Rembau jalan sampai ku penat
Satu hari di Rembau makan sampai ku berat
Satu hari di Rembau lepak dengan kawan
Pengalaman di Rembau takkan dilupakan

Syukur Alhamdulillah
Tempat lahirku yang sederhana
Tanah tumpahku yang penuh bermakna
Bumi berdaulat Tuanku Baginda
Kuningmu raja, hitam 4 undang daerah, merah rakyat jelata
Tiga warna yang penuh bermakna

Chorus
Sometimes i need to away from all the busy stuff
Daily life you turn it on yo
So imma turn it off ( turn it off )
But imma imma turn it on back
Everybody chill i am now at ghombau
Wow yeah i guess this place is kinda hot
& the people are nice & thats the good part
Den budak pilah boleh singgah sonaling
Dari tadi moncoghabir buek gayo pandai speaking
Mintak maap yo waghih bawak jalan jalan
Mano lauk asam podeh boleh buek makan makan
Heyy botingkek botingkek poghiuk bolango
Ikan koli kan sodap kalau masak bolado
Satu hari di Rembau jalan sampai ku penat
Satu hari di Rembau makan sampai ku berat
Satu hari di Rembau lepak dengan kawan
Pengalaman di Rembau takkan dilupakan
Syukur Alhamdulillah
Tempat lahirku yang sederhana
Tanah tumpahku yang penuh bermakna
Bumi berdaulat Tuanku Baginda
Kuningmu raja, hitam 4 undang daerah, merah rakyat jelata
Tiga warna yang penuh bermakna

Chorus
Ok mal dan juzzthin selamat dtg ko ghombau
Dalam pojalanan tadi kau nampak tak kobau?
Namo asal tompek ni daghi pokok merbau
Kek kaki gunung dato dapek namo den tak bgurau
Thin,kato tadi makan asam podeh
Dokek ghombau ado satu boleh buek poghut hongeh
Kolam air paneh podeh boik poie waktu malam
Kok nak poie mandi wetworld hanyo bukak waktu siang
Jam dah pukul beghapo?
Kito ni dah lambek
Dogheh poie mui fong sobab tutup pukul ompek
Sobolun nasik abih baik kito copek
Banyak tompek nak poie kang takut tak sompek

Satu hari di Rembau jalan sampai ku penat
Satu hari di Rembau makan sampai ku berat
Satu hari di Rembau lepak dengan kawan
Pengalaman di Rembau takkan dilupakan
Syukur Alhamdulillah

Tempat lahirku yang sederhana
Tanah tumpahku yang penuh bermakna
Bumi berdaulat Tuanku Baginda
Kuningmu raja, hitam 4 undang daerah, merah rakyat jelata
Tiga warna yang penuh bermakna
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aizat Amdan ‐ Langit Tetap Biru Lirik

Awan putih, awan gelap
Langit biru, tetap biru
Orang baru, orang lama
Dunia tetap, tetap sama

Sentiasa kita kan berubah
Tetap kita ada
Kewujudan membawa perpisahan
Terus berkekalan
Kekal di hatiku
Kekal di hatiku

Langit tetap biru

Sentiasa kita kan berubah
Tetap kita ada
Kewujudan membawa perpisahan
Terus berkekalan
Kekal di hatiku

Dan hanya tinggallah segala cerita
Tentang hebatNya
Tentang jiwaNya
Tentang hikmahNya

Awan putih, awan gelap
Langit biru, tetap biru
Orang baru, orang lama
Dunia tetap, tetap sama

Sentiasa kita kan berubah
Tetap kita ada
Kewujudan membawa perpisahan
Terus berkekalan
Kekal di hatiku
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sasi The Don ‐ Hello India Lirik

Verse 1
And mi Say!
Everybody greet with a smile; greet them with a big smile
A big big welcome to the peeps who step foot into India
Yes mi just got here, Mi make a visit every year
Wi make and bridging music, with the hearts aspiring India
My big famous motherland, rich in history and culture
Lovin all your children even those from far away borders
Yeh! Indias all about love
You can feel the love in its Rhythm and Blues

Chorus
Hello India!
Jahan dil yeh rehta hai
Jahan pyaar nikharta hai
Sur hai aur taal hai
Mujhe khushi se bhar deta hai
Hello India!
Mujhe umeed dete Ho Tum
Mere kareeb rehte Ho Tum
Sapne hakikat hai
Meri zindagi hai yahaan pe
(Translation)
Where my heart resides
Where love blossoms
There is music and beat
That fills me up with joy
You give me hope
You stay close to me
Where dreams come true
This is where my life is

Verse 2
Every place that you go, has a story and its history
Every unknown answer, has no question, It’s a Mystery
Mi and my music and we set on a journey
Yes mi and reggae, n wi spread all over the country
All over, Deejay Play some Bob Marley
All over, You be served Chutney and Curry
All over, Have some Bajhi and a cup of tea
All over, Everybody loves Rajini

Verse 3
24/7 Round The Clock
Music Sounds from every block
One drop ridim takin over now we party and rock
Deejay at the corner, pump the volume now we power up
Deejay at the center, mash it up, India spice it up

Chorus

Verse 4
Take a walk, have a trip across the land of heaven fields
Traffic Blocks and Road Blocks, every corner Jam Rock
Give Thanks to Jah for the sweet land of India
Yeah We Bring Reggae Over India X 4
Music Is Unity, Music Brings people together
Music is India and Bridges alots of Culture
Jah Bless India, InI India

Chorus

Outro X 2

All over, Deejay Play some Bob Marley
All over, You be served Chutney and Curry
All over, Have some Bajhi and a cup of tea
All over, Everybody loves Rajini
HELLO INDIA!
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Balan Kashmir feat Mark Adam ‐ Live My Life Chord

SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Daiyan Trisha ‐ Stargazing Chord

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Data - Kesunyian Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Stela Band - No Chemistry Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Monoloque - Ringgit Lirik

Malasnya nak fikir
Sudah bosan untuk mencuba
Setiap malam berzikir
Tarik diri dari berlumba

Duit, nak cari duit
Kenapa kau tak jatuh dari langit
Hidup ini memang perit
Kalau kau hamba wang ringgit

Bila poket kosong
Ramai orang lekas tersinggung
Cari kertas gambar Agong
Kalau takde bungkus balik kampung

Duit, nak cari duit
Kenapa kau tak tumbuh dari bawah parit
Ku tersepit ku dihimpit
Masyarakat hipokrit

Bila jatuh pokai
Semua rancangan terbengkalai
Borak pun dah tak berlagak pandai

Duit, nak cari duit
Kenapa kau tak jatuh dari langit
Hidup ini memang perit
Kalau kau hamba wang ringgit

Duit, nak cari duit
Kenapa kau tak tumbuh dari bawah parit
Ku tersepit ku dihimpit
Masyarakat hipokrit

Duit, duit di mana kau duit
Kenapa kau tak jatuh dari langit
Hidup ini memang perit
Kalau kau hamba wang ringgit

Ku tersepit ku dihimpit
Batu belah batu konkrit

Duit, duit, duit
Nak cari cari duit di celah batu konkrit
Duit, duit, duit
Maafkan hamba, hamba bukan hamba wang ringgit

Duit, duit, duit
Nak cari cari duit di celah batu konkrit
Duit, duit, duit
Maafkan hamba, hamba bukan hamba wang ringgit

Duit, duit, duit
Maafkan hamba, hamba bukan hamba wang ringgit
Duit, duit, duit
Duit, duit, duit
Nak cari cari duit
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Ali Aiman ‐ Every Little Thing Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Scha Alyahya Buka Kedai Online Ecommerce FashionValet



FashionValet, E-commerce yang terkemuka di Malaysia memgumumkan kerjasamanya bersama selebriti terkenal Malaysia, Scha Alyahya. Koleksi ini meraikan kontemporari dengan kepingan elegan yang mencerminkan pendekatan Scha untuk fesyen – moden dan menyeronokkan.

Koleksi yang memaparkan pelbagai warna bold dan pastel ini diilhamkan oleh gaya peribadi Scha sendiri, reka bentuk adalah minimum untuk memancarkan keanggunan moden, penggunaan pelbagai warna serta merta membuatkan koleksi ini bergaya.

Koleksi Scha for FashionValet mempunyai 11 reka bentuk yang menawarkan fleksibiliti dalam memakai. Structured skirts, long sleeved tops, flare sleeved tops, skants – skirt and pants boleh dipakai bersama-sama atau mix n match dengan kepingan peribadi lain dalam mewujudkan rupa yang sesuai.

Scha for FashionValet akan mula dijual di www.fashionvalet.com bermula 2 April 2015 dan berharga antara RM129 – RM159. Terdapat lebih daripada 10 rekaan dan saiz berkisar dari XS ke XXL. Bukan itu sahaja, setiap pembelian juga dilengkapi dengan kad yang ditandatangani secara digital oleh Scha Alyahya.

Sumber : Wanista
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nieyl feat Sabhi Saddi - Kisah Kita Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hafiz Zainal ‐ Cinta Bukan Jalan Kita Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Stela Band - No Chemistry Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=y_LnwL5TPhw

Kamu gak good looking for me
Kamu juga gak impressing me
Gak bisaku paksakan hati
kita gak ada Chemistry

Seminggu kau dekati aku
Takku rasakan getaran itu
Percuma buang buang waktu mu
tak coba dekati aku

Chorus:
tak peduli apa yang kamu rasakan
yang ku tau ini bukan salahku
Karena bukan kamu yang aku mahu
untuk jadi pacarku.

Berhenti berhenti dekati aku
Kutak mau melukai hatimu
Kerena bukan kamu yang aku mahu
Untuk jadi pacarku

Seminggu kau dekati aku
Takku rasakan getaran itu
Percuma buang buang waktu mu
Tuk coba dekati aku

Ulang Chorus

Lalalala

Solo Guitar.

Ulang Chorus.



SHARE SHARE SHARE

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

LawalahFamilia ‐ Ini Baru Lawa Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nadia Aqilah ‐ Sujudku Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nadia Aqilah ‐ Sujudku Lirik (OST Bila Hati Telah Hitam)

Link: https://www.youtube.com/watch?v=WKflzscil1c

Ku terhenti berlari
Berdiri dalam qiam ku sujud sepi
Tergamam saat tersedar putih hitam jiwa kini
Ya Rahman, Ya Rahim
Terangkan jalan kasih ku padaMu
Terdiam aku tersedar putih hitam nawaitu

اللهم لا تكلني الى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله
Ku mohon Engkaulah yang menjagaku
اللهم لا تكلني الى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله
Kerna ku sentiasa di bawah takdirMu
Ya Allah

Tercari di ruang sunyi
Janganlah lepaskan kasih sayangMu
Doaku jernihkan keruh hitam putih hatiku

اللهم لا تكلني الى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله
Ku mohon Engkaulah yang menjagaku

اللهم لا تكلني الى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله
Ku mohon Engkaulah yang menjagaku
اللهم لا تكلني الى نفسي طرفة عين وأصلح لي شأني كله
Kerna ku sentiasa di bawah takdirMu
Ya Allah

Ya Rahman, Ya Rahim
Kerana aku sentiasa di bawah bayang takdirMu
Ku selalu di bawah bayang takdirMu InsyaAllah
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hafiz Zainal ‐ Cinta Bukan Jalan Kita Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=HyYf7cxYYZc

Bertengkar lagi, bertengkar lagi
Sudah tak pantas kita bersama

Tak sanggup lagi, ku ingin pergi
Mengakhiri semua sakit hati

Semua sudah tak berarti
Lebih baik sudahi saja

Cinta bukan jalan kita berdua
Untuk apa kita pertahankan
Cinta bukan jalan kita berdua
Mulai saat ini kita putus

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Di atas Runtuhan Melaka

Wahai tuan Selat Melaka
Mengapa tuan berdiam diri?
Tidakkah tahu untung hamba
Hamba musafir datang ke mari

Di mana Daulat Yang Dipertuan
Mana Hang Tuah, mana Hang Jebat
Mana Bendahara johan pahlawan
Bukankah jelas di dalam babad

Namanya tetap jadi sebutan
Bekasnya hilang payah mencari
Sedikit penyair bertemu kesan
Musnah dalam gulungan hari

Mengapa ini bekas yang tinggal
Umat yang lemah terkatung-katung
Hidup menumpang tanah terjual
Larat wahai larat dipukul untung

Adakah ini bekas peninggalan
Belahan diriku umat Melayu
Lemah dan lungai tiada karuan
Laksana bunga terkulai layu

Jauh di darat penyair melihat
Gunung Ledang duduk termangu
Tinggi menjulang hijau dan dahsyat
Hiasan hikayat nenekku dahulu

hamka
SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aiman - Bunga Dhia Chord (2nd Version)

Intro: Dm Gm D F Bb D A

*
Dm Gm
Ku menunggu kamu
C A
Ku menanti kamu saja
Dm Gm
Yang terindah dari Dia
C F-D
Yang tercipta dari Dia

Gm C F
Waktu terus berguling
Bb Gm
Dengan doa harapan
E A
Kau didakapanku

**
D Gm
Bunga kaulah cahaya
E A
Bunga kaulah bintang
D Gm
Menerangi siang dan malamku
E A
Mewarnai segenap mimpiku

D Dm A

Ulang *

Ulang **

F-C-Bb
Oh ohhhh
D-C-F
Oh ohhhh

Solo: Gm C F Bb Em A

D Gm
Dhia kaulah cahaya
E A
Dhia kaulah bintang
D Gm
Menerangi siang dan malamku
E A
Mewarnai segenap mimpiku
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Fynn Jamal - Biar Chord

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Penjelasan Tentang Aisyah

Bila ada non Muslim tanye .. Why Muhammad Marriage to 9 Years Old Aisyah ?


Persoalan ini sebenarnya adalah khilaf yang masyhur. Adapun riwayat yang tertulis dalam kitab Sahih al-Bukhari yang merupaka athar (perkataan) Sayyidina Aisyah sendiri yang mengaku bahawa beliau dinikahi Rasulullah ketika berusia 6 tahun, dan tinggal serumah dengan Baginda ketika berusia 9 tahun, athar tersebut memang tidak dapat dinafikan lagi, hukumnya sahih.

Namun, perbezaan pendapat terjadi dari sudut perselisihan tarikh yang dikaji daripada riwayat-riwayat lain, seperti riwayat ketika terjadinya perang Uhud dan sebagainya. Kerana itu, ada ulama-ulama yang masih lagi mempertikaikan umur Aisyah ketika berkahwin dengan Rasulullah.
Jadi untuk bahagian yang pertama kami akan menjawap fitnah2 terhadap perkhawinan nabi dengan Aishah ketika berumur 9 tahun.....

Menceritakan kepada kami Muhammad bin Yusuf, berkata ia: Menceritakan kepad kami Sufyan dari riwayat Hisyam, dari riwayat ayahnya, dari riwayat Aisyah RA: Bahwasanya Nabi SAWS menikahinya ketika umur beliau enam tahun, dan hidup serumah dangannya ketika umur beliau (Aisyah) sembilan tahun, dan beliau hidup beserta Rasul selama sembilan tahun. (H.R Bukhari: 5133 )

Jawapan kepada isu ini:

1. Sabit dalam hadis-hadis sahih bahawa Rasulullah sallallahu alaihi wasallam berkahwin dengan Aisyah r.a. ketika beliau berumur 6 tahun dan mereka mula bersama ketika Aisyah berumur 9 tahun.

2. Fakta ini diterima dengan kesepakatan seluruh umat Islam. Kata Ibn Kathir, “Hadis baginda berkahwin dengan Aisyah ketika berumur 6 tahun, dan bersama dengannya ketika berumur 9 tahun’ tidak ada khilaf antara manusia. Ia sabit dalam kitab-kitab hadis sahih dan lain-lain”. (Al-Bidayah wa an-Nihayah 3/161).

3. Tidak ada keganjilan dalam kes ini, kerana wanita yang hidup di negara-negara beriklim panas lebih cepat baligh, lebih cepat matang dan bersedia untuk menjadi isteri lebih awal.

Aisyah r.a. sendiri mengakui dengan kata-katanya, “Apabila kanak-kanak wanita mencapai umur 9 tahun, maka dia sudah bergelar wanita”. (Sunan Tirmizi 3/417).

Kata Imam Syafie: “Aku melihat banyak sekali di Yaman kanak-kanak perempuan baligh ketika usia 9 tahun”. (Siyar A’lam Nubala 10/91).

Kata Imam Syafie lagi: “Aku menjumpai di San’aa (Yaman) seorang nenek berusia 21 tahun”. Dia mula haidh (baligh) ketika usia 9 tahun, dan melahirkan anak ketika usia 10 tahun. Anaknya pula haidh ketika usia 9 tahun dan beranak ketika usia 10 tahun”. (Sunan Kubro Baihaqi 1/319).

Jadi, kebiasaan wanita-wanita Arab baligh dan bersedia menjadi isteri ketika usia 9 tahun.

4. Antara yang menunjukkan kebiasaan Arab pada zaman tersebut wanita berkahwin dalam usia yang begitu muda, ialah tidak dinukilkan oleh sejarawan bahawa musuh-musuh Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam mentohmah baginda dengan kes perkahwinannya dengan Aisyah.

Jika sekiranya ia suatu yang mengaibkan, nescaya pasti dinukilkan tohmahan-tohmahan daripada musuh-musuh sekelilingnya dari kalangan musyrikin dan munafiqin.

5. Perkahwinan baginda dengan Aisyah juga adalah pilihan Allah Taala untuk baginda. Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam telah bermimpi tentangnya, dan dimaklumi mimpi baginda adalah wahyu.

Di dalam Sahih Bukhari, maksudnya: Nabi sallallahu alaihi wasallam berkata kepada Aisyah, “Aku melihat engkau di dalam mimpi sebanyak dua kali. Iaitu engkau berada di dalam kelubung daripada sutera. Dan dikatakan kepadaku: Inilah isteri kamu, maka singkapkanlah dia. Tiba-tiba perempuan itu ialah engkau. Lalu aku berkata: Jika ia adalah daripada Allah, maka Dia akan meneruskannya”. (Bukhari no: 3682).

6. Antara hikmah perkahwinan baginda dengan Aisyah ialah dari sudut sebaran ilmu hadis. Dimaklumi Aisyah adalah seorang wanita yang cerdik dan bijak. Kebersamaannya dengan baginda sejak usia 9 tahun telah memberi ruang yang luas kepadanya untuk tahammul (menghafal) hadis-hadis Nabi. Dan terbukti beliau termasuk sahabat yang paling banyak meriwayatkan hadis.

7. Tohmahan musuh-musuh Islam, bahawa baginda berkahwin dengan Aisyah yang muda semata-mata kerana nafsu adalah tertolak. Lihatlah kesemua isteri-isteri Nabi sallallahu alaihi wasallam selain Aisyah RA. Kesemua mereka adalah janda, kecuali Aisyah. Malahan ada yang menjadi isteri baginda ketika sudah berusia seperti Saudah.


Berikut adalah penjelasan lanjut seorang Ilmuwan Islam; Dr Zakir Naik tentang Isu ini...

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

A hot male head turner on the show

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Manfaat yang anda perlu tahu jika menggunakan Internet Maxis

SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Dah tengok barisan pelakon Cicakman 3? Tengok Norman cerita macam best je!

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Karmal feat Songstress & Vandal ‐ Human Lirik

VERSE 1 (KARMAL)
I see alotta faces, from alotta places,
Alotta people working hard, chasing paper,
Some got it easy, some just tryna keep up with the pace,
You only live once, don’t let it go to waste,
We need to love each other, and we should never lie,
Whatever the haters say, just let the drama die,
I know you’re stressed out, its like the end of the road,
You can cry, but don’t forget to laugh at all the jokes,
We have a brain and mind to see all,
Its how you wanna use it for you to breathe on,
So we should never give up, whenever we fall,
You gotta keep your head up, its gonna be alright…

CHORUS (SONGSTRESS)
I think its okay for you to make a mistake, oooh,
And i got a shoulder for you to cry on today,
Because we are (4x) …..only human.

VERSE 2 (VANDAL)
Now here we go again, under the heat Imma float again, been moving in slow
slow mo again
Tuned in with a plan to run many escapes but I am where I'm from
So when it comes back I'm a bit better prepared from the past to before I was
scared
See these lemons turn to bitter‐sweet lemonade
A lesson learned from a street serenade
That's humanity some lack humility later ashamed knowing they had the
ability
Searching for a false sense of stability then cave to pressure and it's killing me
Cause we are we are more than what we think
And we are we are sorta just a blink
In the eye of the universe in a thought profound
And only gravity is holding me down 'cause you know

CHORUS (SONGSTRESS)
I think its okay for you to make a mistake, oooh,
And i got a shoulder for you to cry on today,
Because we are (4x) …..only human
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azzam Sham ‐ Cinta Sejatiku Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=vi6VdOi4OQA

Mengapa ini terjadi
Tanpa ungkapan selamat tinggal
Engkau pergi tinggal ku sendiri
Menagih cinta kau bawa lari

Harusnya kita bahagia
Nikmati saat indah bersama
Hati saling cinta mencintai
Janji takkan ada benci

Tapi mengapa cinta sejatiku menjauh pergi
Tinggalku setengah mati
Jangan kau bunuh cinta sejatiku duhai kekasih
Jiwaku sepi sendiri

Kembalilah kekasih
Semaikan cinta kembali
Kerana ku tak sanggup hidup sendiri
Tanpa dirimu di sisi

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Balan Kashmir feat Mark Adam ‐ Live My Life Lirik

Chorus‐
I just wanna live my life,
Cant hold me down,
Cant stop me now,
No more,
Just let me chase my dreams tonight x2

Verse One‐
I dont need homeboys, I got my true friends,
I dont need one girl, I need more girlfriends,
I dont want the thousands, I want my hundred mil,
I dont care what you bout to say or how you feel,
Dreaming Big, bumpin Biggie Smalls,
Mo money, mo problems,
Through life you always rise and fall,
Who you gonna call? When you're not standing tall,
When you're alone with your pain, you see it all,
Man i see my flaws, I see the man in the mirror,
I hope he makes the choice whether im a sinner or a winner,
My heart cold like a heater,
Some say im a beater, im a loser, im a goner,
Through this cold weather?
I know I been better, soon I'll be back there,
Back where? A place i call home where everything's fair x2

Chorus‐
I just wanna live my life,
Cant hold me down,
Cant stop me now,
No more,
Just let me chase my dreams tonight x2

Verse Two‐
I dont need V.I.P's, I rather stand at the bar,
I dont need the shine, Im not tryna be the star,

I'm not 21, so dont treat me like one,
I'm not a quitter? So this is not done,
Non Believers just run,
I dont need witch craft, I made my peace with God,
I dont need drugs, I'm high reaching reaching mars,
I dont front boat shoes, I dont own a yacht?
I dont try to hustle, I just sell stocks,
I'm kinda bored with groupies, Im happy with my friends,
I dont need you gangsters, I got Klang.
I dont know royalties, I dont name drop,
I just live my life, love mine like I love hiphop,
Haters and doubters and the non believers,
Middle fingers to reality till you believe us,
I know I been better, soon I'll be back there,
Back where? A place i call home where everything's fair x2

Chorus‐
I just wanna live my life,
Cant hold me down,
Cant stop me now,
No more,
Just let me chase my dreams tonight x2

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Daiyan Trisha ‐ Stargazing Lirik

Look at the sky
In a kaleidoscope view
Believe you eyes
Then let me come and see you
To tell you that
The vast space of the galaxy
Is how much love
My heart has eternally

You make the fire sparks and flowers bloom
Inside a girl who was lost in a dark room
Oh, I..
Oh, I..

I wish you knew the things I'd do for you
In the dead of night, baby your light shines through
Oh, I..
Oh, I..

'Cause when I look into your eyes
It's like I'm stargazing

The stairway's up
The whole world fades into view
We'll dance on clouds
With the soundtrack of the moon
I want to be
Forever in your mind
Like a lullaby
And the fears will be gone out of side

You make the fire sparks and flowers bloom
Inside a girl who was lost in a dark room
Oh, I..
Oh, I..


I wish you knew the things I'd do for you
In the dead of night, baby your light shines through
Oh, I..
Oh, I..

'Cause when I look into your eyes
It's like I'm stargazing
Your love gaze
Sweetest face
I can't keep it out of my mind
Your warm embrace
Through darkest days
I feel it close everytime
You make the fire sparks and flowers bloom
Inside a girl who was lost in a dark room
Oh, I..
Oh, I..

I wish you knew the things I'd do for you
In the dead of night, baby your light shines through
Oh, I..
Oh, I..

'Cause when I look into your eyes
When I look into your eyes
It's like I'm stargazing
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Ali Aiman ‐ Every Little Thing Lirik

Chasing tails on broken rails
Round and round she led me on in circles
I knew she knew

Oh she never said goodbye
Packed her bags
Left me to dry and sigh
Then you stepped in

You are so lovely
I am amazed

Every little thing you do keeps on my feet
Picture perfect smile
That is all I need
My remedy

Every little thing you say makes it all okay
Keep me running high be it night or day
My remedy

As hopes go crashing down
It’s burning in the fire
Burning in the fire
You swooped right in

You are so lovely
I am amazed

Every little thing you do keeps on my feet
Picture perfect smile
That is all I need
My remedy

Every little thing you say makes it all okay
Keep me running high be it night or day

My remedy

You are so lovely
I am amazed

La la la….

Every little thing you say makes it all okay
Keep me running high be it night or day
My remedy
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Iwere feat Noraniza Idris - Ewau Bule Chord

SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hello - Mosyi Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Biar betul?! Bayangkan kalau mak perempuan ni tengok video ni!

SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Shajiry & Jeff A To Z feat Adam J. Tan ‐ Ini Orang Kita Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

31 Benda Kanak-Kanak 90-an Pasti Ingat Dan Rindu

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Caliph Buskers - Hanya NamaMu Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Lydia Shafrina - Matahari Chord

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Idea-idea Hebat Dan Senang Gile Untuk Sesiapa Yang Nak Buat Cosplay

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Siti Nurhaliza - Warna Dunia Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Shajiry & Jeff A To Z feat Adam J. Tan ‐ Ini Orang Kita Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=YlvmItJJZGk

Chorus (2x):
Orang Kita (aa ee ya oo wa)
Sudah mewah (wa wa wa wa wa)
Masih Kaya (ya ya ya ya ya)
Budi Bahasa (Budi Bahasa)

Rap 1:
Shajiry, @ J T getting funky with the Jeff with the A to the Z
Kami bertiga membawa gaya yang berbeza beza
Ikatan kuat menyatukan kami
Menerusi lagu persembahan ini
Bangun dari jatuh sungguh sakit sekali
Tapi minda ini terkenang kental abadi

Chorus (2x):
Orang Kita (aa ee ya oo wa)
Sudah mewah (wa wa wa wa wa)
Masih Kaya (ya ya ya ya ya)
Budi Bahasa (Budi Bahasa)

Rap 2:
Pantun berpantun adat melayu tiada yang pelik
Kita kekal merdeka biar ribut taufan datang melanda
Adik beradik bersalaman ku berpetik
Orang kita hidup aman dan sentosa
Bersatu kita teguh bercerai kita roboh
Andai kata kita jatuh bangun lah semula
Kibarlah semangat waja
berbangga lah kita Sebagai anak Malaysia.. Yeah!

Chorus (2x):

Orang Kita (aa ee ya oo wa)
Sudah mewah (wa wa wa wa wa)
Masih Kaya (ya ya ya ya ya)
Budi Bahasa (Budi Bahasa)


Bridge:
Haluan bermewah
Tak pasti beruntung
Habuan sedikit tak bererti rugi
Hidup sederhana
Fikiran tak kosong
Peganggan terapit istana di Hati

Chorus (6x):
Orang Kita (aa ee ya oo wa)
Sudah mewah (wa wa wa wa wa)
Masih Kaya (ya ya ya ya ya)
Budi Bahasa (Budi Bahasa)
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

LawalahFamilia ‐ Ini Baru Lawa Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=knu7XCyTqCA

[Benzoloo]
Tolong panggil bomba, ayatku semakin berapi,Hingga beberapa orang
mengaku mereka naik berahi,Sampai cuai buka coli, tiada yang
terkecuali,Dibawah pengaruh sayur, tapi bukan sayur brokoli,
Spit dengan random telekinesis kuasa phantom,Mana pergi kuantum fizik?
Oh, mungkin hilang momentum,Muat turun mixtape tidak perlu
yuran,Kalau kami penjenayah, tunjukkan waran amaran,Vandalisme kata‐
kata hanya mainkan peranan,Golongan dewa‐dewa jadi aku bagi firman,Di
masa akan datang, aku kekal kill,Kamu dalam kain kapan diam‐diam jadi
fosil

[Fahmie Freakmie]
Aku datang aku muncul, semua jadi panikRamai ingin bersaing, semua aku
jentikMacam burung berterbangan, semua aku lastikRamai orang hebat, aku
paling fantastik
Semua orang bangun, bila aku dudukBila aku berjalan, semua orang
tundukSwag aku mengila, dari malam sampai subuhAuraku tetap utuh,
namaku masih kukuh
Gayaku masa depan, kau masih masa silamDadaku berisi, penuh bakat
terpendamCaci maki dari kamu, semua aku sangkalSemua akan mati, tapi
kau paling awal

[Rash The Warchild]
Warchild,brotha resurrected from the raw style,Killin’ suckaz up in a line,the
lyrical 4 pound,Catch these rappers hang ‘em and we hook ‘em with ‘em arms
down,Choppin’ up the bodies,walk away with a long smile,
Calm down,who ya tryna fool,check the swordplay,Slashin’ up the path cuz
these suckaz floodin’ the hallway,Paintin’ up the walls with the blood and
rockin’ ya doorway,Never try to test the youngest brotha,he was born great,
LAWALAH,Army of the psychos,we’re the roughest,Drop ya manhood for
callin’ ya self the toughest,Even in a cypher man I’m known to drop
numbers,Rappers start to love the coffins when I blow the death kiss.

[Rahh5Kaki]
Idealogi macam macam berani petik semua isuBiar aku tolong fix u siapa
kolot its uAda target tapi lari bajet walau sedikit Buat sindekit kumpul

disstrack dalam disket
Lain punya pemikiran jadi telitikan Kami mcm perisikkan buat bnyak
perisianAnggap saja kita connet mcm telepatiMarkas kami rabak tapi ramai
yg datang terapi
Ini kala jengking serang tanpa sirentKami terlalu violent bunuh rapper tapi
silentJangn main main dengan ini familiaKami buatan blakang pintu bukan
dari amerika

[Redwood]
Gempar satu bandar buat orang semua takut Jangan cuba cari atau salah
ragutFikir dua kali sebelum ada yang sambut Ini lawalah jangan silap cari
maut
Panggil raja rimba mari turun ke belantara Jauh dah berjalan dari timur ke
utaraRamai silap masuk nak cuba bertapa Boleh sampai lupa tempat siapa
Jangan cuba memperhati Tiada kubur tuk di galiKami budak berani mati
Mana kes tutup ini buktiHentikan semua mimpi tiada drama ini realiti

[KC]
scene bawah tanah KK terus terjahHingga Senegara terpesona bila aku buka
langkahAku memang lincah pijak haters macam sampahCipta fenomena
semua peluang aku ratah
Aku kill dalam flow ini kami punya showMereka masih follow 12 baris aku
blowAction matrix slow mo power rangers go go Mixtape ini hadiah
christmas kami santa ho ho
Beat by the bestStrategi umpama chessSeantero tak boleh rest Jangan berani
bikin messSatu tiga puaka killer paling berbisaLawalah familia Kami bukan
biasa biasa

[Chorus]
Ramai mula tanya mereka siapa,Dari semenanjung sampai ke borneoBelum
ada empayar tapi luar biasaBelum sampai radio, tapi kami ready, YO!Ramai
mula tanya mereka siapa,Dari semenanjung sampai ke borneoBelum ada
empayar tapi luar biasaBelum sampai radio, tapi kami ready, YO!

[Sabbala]
Semua percaya horoscope, tahu bila nak monoposekita halimunan kata
MonoloQue, cuba tengok, aku tengokRamai yg jakun tu pakai monopod, aku
beza jadi, fuiiikkk,Tiada siapa dapat analog
Dan, aku paling benci orang yg tak bersyukurtugas aku tarik balik siapa
mintak nak kebulurberani diss, aku ada rhyme dalam poket, macam
nineKorang simpan dime dalam kocet
Ini Familia, korang familiarCam chimpanziStim sees me,My verse, y'all dapat
malariaKami lain, bila kutuk, "He's Dope"Dari lambung duit baik simpan utk
hidup

[Chief Qif]
Merik laluan aku mauk bukak mulutAda kata laluan tapi sik mok di
sebutSitok ku mok madah apa nok ku sambutKenek tok lawalah semua
mauk rebut
Eboh berangan ada ati mok ngacoKelak nyesal tubuh badan agik ancoRamey
lagik lawa hanya kata pembukakKenek tok mun di dengar lari berselerak
Jurus kuntaw sik boleh mok tapawMun mok juak takut kau jadi pawRamey
org dengar lagu sik kenal rupaIboh nilai org kalau sik pernah jumpa

[Jamil Hantu]
Semua nak jadi jahat, panggil aku super hero/Aku mutasi pendengar jadi
khayal dengan flow/Aku buas atas pentas, siapa berani datang bidas/Dengan
mic ku beraksi, siapa berani datang rampas/
apa guna mulut pistol kalau peluru makan tuan/Lirik langsung tiada maksud
tiada satu pun punchline/Aku macam sukan buat hiphop kekal sehat/Takkan
mati lelah penat still ada semangat/
Antara pedang dengan mic, mahu lari atau fight?Dua pilihan pasti mati tiada
siapa yang selamat/Jadi jangan cuba cabar bila kami sedang diam/Serious
bro, LAWALAH! Kami lain macam ~

[The Boss]
Kawan ramai keliling tuai senyum seiringApa nak hirau kami buat sampai
peningSo sesiapa garang jgn tunjuk samsengSila beri subjek kami takkan
runsing
Dunia ini berputar keliling .alam semesta Attitude dah dicipta dimana titik
benuaDimana kita berada tetap akan bersamaKamu jgn risau kami bantu
semua
Jujur mahu winston visual kami filemPutar kata Halim ganggu semua
systemMulut sudah haus masih belum malamJumpa aku sini aku ajar salam

[Mady Bee]
Pecah acara berkira aku tak kira,belanja siapa terasa ambil semua,sekolah
lawalah bilang otak guna otak,tak main luar kotak kami bkn budak2,
aku last minit k.o mcm rocky pencen,tapi aku asthmatic uppercut dgn
pensilini psychic bikin sakit, mistik penyakitberjangkit, sistematik flow bak
air dipenuhi jentik‐jentik,
kan ku serang musuh pakai toothpick,yang sopan masih guna chopstick,Nak
syaiton sapukan lipstick?syaitan ckap dah boleh kiss rapper plastic,

[Nawi]
Permulaan dari dasar ke permukaan,Kami turun padang, korang buat
pertukaran,Pengeluaran, baris bunuh kau punya reputasi,Rap‐mutasi,
membiak ke telinga kau reput‐basi,
Hip hop pembagunan, kami majlis perbandaran,Lagu kena samak, kau dan
najis berpadanan,Ayat perlindungan diri, seni pertahanan,Resepi cipta
sendiri, seni kau dibahankan,
Cuma pesanan, rap aku walimatulurusJangan tinggal kesan, wa nak lu mati
terus,Kami navigasi hip hop, rapper ikut arahan,Bekal lirik kebal kekal tiap
peradaban,

[DJ Ruckes]

(SCRATCHING)

[Chorus]
Ramai mula tanya mereka siapa,Dari semenanjung sampai ke borneoBelum
ada empayar tapi luar biasaBelum sampai radio, tapi kami ready, YO!Ramai
mula tanya mereka siapa,Dari semenanjung sampai ke borneoBelum ada
empayar tapi luar biasaBelum sampai radio, tapi kami ready, YO!
SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Siapa Thanuja ni, dan kenapa dia selalu suruh orang Malaysia senyap?

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aiman - Bunga Dhia Chord