April 2015 | Killjols April 2015 | Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sachie Amira ‐ The End Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Road to Ramlee - Seniman Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Suwara ‐ Racun Termanis Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Rumah Termahal didunia.

1. Buckingham Palace


Istana ini terletak di bandar Westminster, London adalah tempat kerja rasmi dan kediaman raja dari United Kingdom. Istana ini bernilai lebih daripada 1 bilion dolar. Istana itu akan menjadi pusat tumpuan semasa sambutan negara dan krisis. Istana ini dibuka untuk hiburan awam setiap tahun. Lebih daripada 50 ribu tetamu akan dijemput.

2. Antilla


Kediaman 27 tingkat ini adaladh milik hartawan perniagaan India Mukesh Ambani. Antilla, adalah bangunan kediaman bilion dolar yang pertama di dunia. Ia mengambil masa 4 tahun untuk pembinaan penuh Antilla. Apa yang mengagumkan mengenai bangunan ini adalah setiap satu daripada 27 bilik mempunyai gaya yang unik dan berbeza dalam reka bentuknya. Rumah ini mempunyai 6 tingkat bangunan khusus hanya untuk meletak kenderaan. Bangunan ini mempunyai 9 lif semuanya.

3. Villa Leopolda


Villa Leopolda adalah sebuah villa yang besar terletak di sebuah bandar di Perancis dipanggil Villefranche-sur-Mer. Ia dibina antara tahun 1929 dan 1931. Ogden Codman Junior, seorang arkitek dari Amerika Syarikat, adalah orang yang bertanggungjawab untuk mereka bentuk dan membina vila mahal ini. 

Tanah villa ini dibina pada asalnya adalah sebuah ladang yang dimiliki oleh seorang Raja Belgium bernama King Leopold II. Villa Leopolda diiktiraf sebagai monumen bersejarah di Perancis. Vila ini telah digunakan oleh pengarah Hollywood yang terkenal Alfred Hitchcock sebagai satu set dalam filem beliau 'To Catch a Thief'.

4. The White House


White House terletak di Washington DC, ia bernilai lebih 300 juta dolar. Ia merupakan kediaman rasmi dan tempat kerja presiden AS sejak zaman John Adams. Arkitek Ireland James Hoban adalah orang yang mereka bentuk rumah ini pada abad ke-18.
Ia mengambil masa 8 tahun dari tahun 1792 hingga tahun 1800 untuk pembinaan rumah ini untuk disiapkan. Beberapa perubahan telah dibuat terhadap bangunan. Aquia Creek - batu pasir telah digunakan dalam pembinaan bangunan ini .

5. FAIRFIELD, SAGAPONACK, NY


Fairfield estet terletak di Sagaponack, New York adalah salah satu daripada rumah paling mahal dan mewah di Amerika Syarikat dan dunia. Ia tergolong dalam jutawan bernama Ira Rennert . Ia telah dilaporkan dalam media bahawa nilai bersih harta itu ialah kekalahan 248 juta dolar.
Harta tanah bandar raya mewah mempunyai lebih daripada 20 bilik tidur dan lebih dari 30 bilik mandi. Nama bagi harta ini diambil dari kolam Fairfield yang terletak berhampiran dengan harta itu. Kawasan keseluruhan harta pusaka ini adalah sekitar 66.000 persegi . Kaki .

6. No. 6 Palace Green, Kensington Palace Gardens, London


Rumah Lakshmi Mittal yang terletak di alamat - No. 6 Palace Green, London, merupakan salah satu rumah paling mahal di dunia. Dibeli dengan kos sebanyak $222,000,000, dikatakan bahawa Lakshmi Mittal hadiahkan rumah ini kepada anaknya Adithya pada tahun 2008. Rumah ini dipanggil 'Hyderabad House'.
Rumah ini mula dibina pada tahun 1910 dengan menggunakan batu bata merah. Rumah ini dibina di atas kawasan seluas 14,736 kaki persegi. Terdiri daripada 12 bilik tidur. Ia mempunyai bilik yang berasingan khusus untuk karya seni, bunga dan lain-lain

7. The Penthouse, One Hyde Park


"The penthouse" adalah salah satu rumah paling mahal didunia dan terletak di London. Rumah yang mempunyai 6 bilik tidur ini dijual sebanyak 220 juta dolar baru-baru ini. Butiran mengenai pembeli masih kekal rahsia.
Penthouse Ini mempunyai pelbagai kemudahan seperti perkhidmatan bilik dari hotel sebelah, spa, gimnasium, gelanggang skuasy dan lain-lain. Ia juga mempunyai kemudahan peribadi untuk merasa wain. Penjaga rumah itu merupakan bekas ahli SAS, tingkap rumah itu juga kalis peluru.
SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Faizul Sany ‐ 333 Batu Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Trip ke Air Terjun Pelangi , Sungai Lembing Pahang

Hari Pertama - 3/4/2015

Perjalanan dianggarkan dari KL lebih kurang dalam 3-4 jam untuk ke Kuantan. Manakala untuk masuk ke Sg Lembing lebih kurang dalam 1/2 jam. Disebabkan kami singgah jengka dahulu jadi tak dapat nk beritahu masa yang tepat dari Kl ke Sg Lembing. 

Time Capsule Retreat, Sungai Lembing


Kami sampai di tol Kuantan dalam 8.30 dan sampai di Time Capsule Retreat dalam 9 lebih kerana sesat untuk cari chalet ni. Time Capsule ni berada agak dipenghujung jalan dan simpang masuk dia betul-betul depan Muzium Lombong. Suasana disitu agak sunyi dan menenangkan.

Sampai je terus buat bayaran untuk bilik, kami amik bilik Capsule 1 dengan White Cottage 1. Harga bilik dalam RM115. Kami setelkan sekali untuk aktiviti ke Air Terjun Pelangi, kat chalet ni dorang ada sediakan pakej untuk kesana satu kepala dalam RM40 dengan menaiki 4x4. Selesai angkat barang semua, kami keluar untuk cari makan malam. Pekan ni agak sunyi jadi tak banyak kedai yang buka tapi ada je 2-3 kedai dan juga kedai burger.

Diingatkan! Sediakan duit dan isi penuh minyak kereta anda sebelum masuk ke Sg Lembing ni. Sebab kat dalam pekan ni memang takda langsung ATM dan Petrol pam. So better ready semuanya dari awal. Paling dekat pon dalam 1/2 jam kena keluar balik ke arah Kuantan baru ada petrol pam.

Hari Kedua - 4/4/2015

So memandangkan nak naik ke Air Terjun Pelangi tu makan masa lebih kurang sejam perjalanan naik 4x4, 1/2 jam jungle trekking. So kami kena bangun awal dan gerak lebih kurang dalam 5.45 pagi dan tourist guide tu bawak pergi sarapan dulu. Pekan majoriti cina so banyak kedai cina je yang buka pagi pagi tu. Tapi ada je kedai melayu BARU nak buka so makan la kuih-kuih.Lagipon pagi lagi kan so memandai la tu. Tambahan kami naik 4x4 untuk campur dengan group lain memandangkan kami hanya berempat. Tak silap boleh naik dalam 9/12 orang so kalau datang satu group pon boleh naik sekali je.




4x4 Jeep masuk ke Dalam Sungai lembing

Dalam 6.45 pagi kami teruskan perjalanan yang makan masa sejam lebih tu. Permandangan tak mampu nak diungkap dengan kata-kata terlampau cantik. Lebih kurang dalam 8 lebih sampai kat checkpoint pertama. Kat sini kami kena redah sungai yang agak deras dan dalam tapi Best! Tak jauh pon nak redah ada lah dalam 5-6 min je atau kurang (not so sure). Then lepas tu jungle trekking naik atas dalam sejam lebih sampai atas dalam pukul 9 lebih something.

Perlu meredah Sungai untuk ke tempat air terjun pelangi


Oh untuk makluman lepas je redah sungai tu tourist guide akan jalan dulu dan kita da kira jalan sendiri ikut trek yang disediakan. Sampai buat aktiviti sendiri. Sementara tourist kami sediakan maggi dan air milo untuk kami. Untuk makluman juga pakej yang kiteorang amik ni ada sediakan maggi dan milo. 

Lepas dan tengok pelangi yang memang akan sentiasa ada kat situ dan mandi-manda lebih kurang dalam pukul 11.30 gerak turun bawah balik untuk balik ke chalet balik.

Memandangkan kami hanya menginap untuk 2 hari sebab plan last minit dan nasib baik ada kosong chalet tu, so kena la check out lepas balik dari Air Terjun tu. Kalau stay lama lagi mungkin boleh try Bukit Panorama untuk tengok matahari terbit. Penduduk tempatan kat situ suggest jangan naik masa hujung minggu sebab ramai orang! So better plan percutian korang untuk dapatkan kepuasan yang maksimum!

Antara Gambar Menarik Di sana! Superb!








Travelog/Gambar by Tasha

keyword: Cara nak pergi air terjun pelangi, info air terjun pelangi, cara pergi sungai lembing , perjalanan ke sungai lembing , info tentang air terjun sungai lembing pahang

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Alyah ‐ Syurga Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Fattah Amin - Hero Untuk Mu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=QQfJkEVYLvA

Bukan ku pinta
Apa lagi ingin dipuja
Menjadi kegilaan wanita

Jika mencairkan
Hati dengan hanya satu senyuman
Jangan pula aku yang disalahkan

Aku juga punya perasaan
Punya satu hati yang
Ingin bercinta, bercanda‐canda, bermanja

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...
Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Bukan niatku
Membalas senyuman
Untuk menyakiti hati kamu
Senyuman mereka
Hanyalah satu senyum keikhlasan
Kepada insan pujaan sepertiku

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...


Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Sungguh tak ku sangka
Terasa tak kuasa
Menjadi pujaan mereka semua
(Pujaan wanita semua)
Oh! Bukannya niatku menjadi begitu
Namun di hatiku, rasa terharu
(Pujaan, pujaan wanita semua)
Hatiku, hatimu, kini dah bersatu
Bersama lagu yang ku ciptakan untukmu
(Pujaan wanita, seperti kita)
Tinggalkan cemburu, bagiku hanyamu
Menjadi penghuni di dalam hatiku
(Tapi dia tetap jadi hero kami semua)

Cinta ini hanya satu ku bentuk
Untuk dia... ya! dia...
Ku percaya juga ya dia merasa
Yang sama... yang sama
Dan ku yakin hanya aku
Berada di hatinya...
Hanya yang ku pinta
Agar kau tak cemburu kerna
Aku juga masih lagi hero mereka

Cinta ini hanya, satu ku bentuk untuk dia
Dan ku yakin hanya aku berada di hatinya...

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Suwara ‐ Racun Termanis Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=PLFJ-4YgUC4

Berapa harga tawar
Kau mahu aku bayar
Membeli senyummu

Mengapa harus mahal
Sedangkan kau tak jual
Senyumkan satu sedekah
Berikanlah sepenuh hatimu

Uhhh… Senyum padaku seindah wajahmu
Uhhh… Berikan aku secangkir kopi pahit
Untuk aku minum di depan gadis yang tersenyum
Manis habis hilanglah kelat kopiku

Senyumlah gadis racun termanis

Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku
Senyumlah gadis racun termanis

Uhhh… Senyum padaku seindah wajahmu
Uhhh… Berikan aku secangkir kopi pahit
Untuk aku minum di depan gadis yang tersenyum
Manis habis hilanglah kelat kopiku

Kau senyumlah jelita
Penawar segala duka
Kau senyumlah jelita…ahhhh…lalalala
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku

Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku teguk hilangkan rindu
Senyumlah gadis racun termanis
Biar ku peluk dalam mimpiku

Senyumlah gadis racun termanis

SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nurfatima - Mawar Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azwan Juperi ‐ Lagu Malam Ini Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

18 Trik Internet yang Anda Tidak Tahu!

1. Cari telur Easter yang tersembunyi dengan menggunakan kod Konami


Pergi ke Digg.com, masukkan kod Konami, " Up, up, down, down, left, right, left right B, A" , dan tunggu ia bergolek untuk memulakan. Kuatkan kelantangan speaker anda.

2. Musnahkan laman web ini.


Pergi ke daskeyboard.com, klik "destroy this site" di bahagian bawah halaman, dan ia akan musnahkan site tersebut jadi kepingan

3. Jadikan Google, permainan arked


Google "Zerg rush" dan cuba main permainan tersebut.

4. Main permainan video retro.


Cari "Atari Breakout" di GOogle Imej dan enjoy!

5. Jadikan Goodle berpusing


Anda jugak boleh cuba “tilt”, “recursion”, dan “anagram”.

6. Retro Google


Cari “google in 1998” untuk lihat laman Google yang original. 

7. Kira bilangan bacon selebriti.


Goolge saja nama artis + bacon number.

8. "Mute"kan emel thread dari gmail.


Klik "more" pada emel anda dan kemudian "mute".

9. Matikan auto-play di Facebook anda


Pergi ke facebook.com/settings, klik "video" pada bar kiri dan klik "OFF".

10. Tekan "CTRL+ Shift+ N" untuk membuka browser incognito.


Pelayar incognito tidak akan muncul dalam "history" anda.

11. Dapatkan Google.com selain US.


12. Atau lakukan berperkara yang sama tapi didalam mode malam.


13. Tukarkan "browser" kepada "notepad"


Ini adalah kodnya : data:text/html,%20

14. Tekan kekunci "CTRL" dan klik pautan untuk buka tab baru.


15. Tekan "Ctrl+Enter" untuk tambah ".com" pada url yang anda taip di bar url.


16. ....Atau hanya drag gambar ke bar carian.


17. Hold "S" + klik kanan pada gambar untuk dapatkan carian imej yang sama.


18. “Ctrl + Shift + T” untuk buka tab terakhir anda.


Untuk Mac gunakan "Cmnd + Shift + T". Ia sesuai untuk Chrome dan Firefox.
SHARE SHARE SHARE

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nastia - Kosong Lirik

Mungkinkah,
Rasa ini kan kembali menuntunku
Berkali,
Ku cuba mengajuk rintik siulannya

Sehingga,
Dirinya telah paparkan potret milikku
Terlakar,
Setiap apa ku lukiskan dahulu

Harusku akui
Aku lemah tanpamu
Dan aku sedari
Kau bukan biasa, bukan sekadar…

Satu Pintaku darimu,
Jangan pernah berhenti,
Hanyutkanku hingga subuh,
Dengrkanlah…
Kejutkanku dengan lembut,
Cukup dengan senyuman yang terindah,
Cukup dengan lambaianmu semalam
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Road to Ramlee - Seniman Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=R2vcTSVMlv4

Suara merdu berkumandang
Hari-Hari pun tak kan usang
Sentiasa di latar belakang
Dimanakah kau sekarang

Kata-kata kian dibaca
Berulang-alik dalam Minda
Luangkanlah Lagu Dan nada
Bagaikan satu cerita

Kembalikanlah

Seniman tanah airku
Kau kekal pujaan hatiku
Seniman dan lagu mu
Berikan harapan untukku

Biarpun Bintang berkelipan
Tak akan secerah senyuman mu
Tetap berjuang kehadapan
Biarpun terhadap segenggam

Mereka yang beri sokongan
Tak pernah memahami kita
Tak mengapa kau tetap kerja
Hanya untuk cinta Karya
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Alyah ‐ Syurga Lirik

Hanya kerana dusta
Mataku terpejam mengaburi minda
Hanya kerana fana
Ku tenggelam di dasar gelap, gelap gelita

Lemasku dibenam minda
Hati berkata
Jangan kau hancurkan cinta
Kerana dusta

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga

Hanya kerana masa
Mampu menamatkan segala cerita
Hanya kerana cinta
Hatiku tetap percaya takkan terleka

Terangnya bercahaya bagai permata
Sinarnya dalam masa takkan terbuka

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga

Bawa daku bersamamu
Janganlah kau tinggalkan aku
Janji padaku
Bawa daku bersamamu
Genggam erat kuat tanganku
Jangan tinggalkanku

Selamatkan aku kasihku
Bawaku dalam doamu
Dari semua resah menutup cahaya

Selamatkan aku kasihku
Bebasku dari cemburu
Segala yang maya
Bawa daku ke syurga
Ke syurga
SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

15 FAKTA TENTANG SENYUM Yang anda Jarang Dengar

15 FAKTA TENTANG SENYUM DARI SUDUT KESIHATAN

1.     Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim.

2.     Senyum merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman yang dapat merangsang seluruh tubuh melaui sistem saraf otak dan juga hormon-hormon. Apabila kita tersenyum, badan turut ‘tersenyum’ dan memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak. Ini sangat bermanfaat dalam mengelakkan tekanan darah yang tinggi ke otak.

3.     Apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.

4.     Senyuman bukan hanya sekadar reaksi terhadap sesuatu, malah ia juga terlibat dalam penghasilan endorphin yang mengurangkan kesakitan fizikal dan emosi menjadikan seseorang itu merasa lebih selesa dengan diri sendiri.

5.     Ketawa (berperasaan gembira) sebanyak 100 kali dalam tempoh 24 jam mempunyai manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit. Hal ini demikian kerana apabila kita ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung meningkat. Seterusnya, kedua-dua kadar ini akan turun lebih rendah daripada paras sebelum ketawa.

6.     “Tawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.” – Riwayat Tirmidzi.

7.     Kajian yang dibuat oleh sekumpulan saintis dari Universiti Pusat Perubatan California menjelaskan terdapat dua jenis ‘stress’ iaitu stress yang baik dan stress yang tidak baik. Senyum dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan.

8.     Apabila kita senyum, sel pembunuh tumor dan virus semulajadi dalam badan akan bertambah selaras dengan pertambahan Gamma-interferon (protein melawan penyakit), sel T (yang penting untuk sistem pertahanan badan) dan sel B (yang menghasilkan antibodi untuk melawan penyakit).

9.     Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan.

10.   Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan bahan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, arthritis dan ulser.

11.   Senyuman dan ketawa adalah senaman yang baik kerana ia membabitkan diafragma, abdomen, sistem pernafasan, muka, kaki dan otot belakang badan. Ia ibarat urutan terhadap organ-organ dalam abdomen dan menguatkan otot abdomen, merangsang kedua-dua belah otak dan meningkatkan daya tumpuan belajar. Ia juga melegakan ketegangan otot dan tekanan psikologi, membuatkan otak lebih peka serta bersedia menerima maklumat baru.

12.   Ketawa juga dikatakan mampu memperbaiki fungsi usus, sekali gus meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrient dalam badan.

13.   Senyum mampu menjadi penawar kepada penyakit rohani yang kronik. Ia juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah dan memulakan sebuah ukhuwwah.

14.   Dalam ajaran Islam, senyum mempunyai kedudukan yang setaraf dengan bersedekah. Sabda Rasulullah SAW: “Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.” (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

Sumber pemikirkaya
SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Where is Gunung Senyum ?



Gunong Senyum or the Smiling Mountain Recreational Park, at 1,549 metres above sea level is an important archeological site. It is located on the Pahang River bank about 68 kilometres away from the town of Temerloh via kampung Awah and Felda Jengka 18.

The park is a part of the Jengka Forest Reserve, which covers an area of 794 hectares. Surrounded by oil palm plantations of the Jengka Felda scheme, there are two main mountains within the park, Gunong Senyum and Gunong Jebak Puyoh, the former being a popular spot to tourist and researchers.

Gunong Senyum is made up of limestone and rock, estimated to be around 3,000 years old, whilst the lowlands on the east is made of mudstone and shale estimated at around 2,100 years old.

kredit : Pahangtourism
SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Apa Itu Senyum?

 
Dalam fisiologi, senyum adalah ekspresi wajah yang terjadi akibat bergeraknya atau timbulnya suatu gerakan di bibir atau kedua ujungnya, atau pula di sekitar mata. Kebanyakan orang senyum untuk menampilkan kebahagian dan rasa senang.

Senyum itu datang dari rasa kebahagian atau kesengajaan karena adanya sesuatu yang membuat dia senyum, bertambah baik raut wajahnya atau menjadi lebih cantik ketimbang ketika dia biasa saja atau ketika dia marah.

Sumber wikipedia
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Nurfatima - Mawar Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=GKIvb1-wxLw

Suatu masa dipuja
Suatu masa dicinta
Terlerai dakapan mesra
Dunia bagaikan roda

Kasih tiada berbunga
Cinta dibalas dusta
Tinggalkan segala‐gala
Kerna sayang kau turutkan

Mawar
Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan

Mencari kekuatan
Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Di dalam kepiluan
Kau menjejaki sinar
Asalkan berjauhan
Dari hidup penuh noda
Mawar

Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Beruntunglah
Belum ada pengakhirnya
Kerna masih bernyawa
Kembali ke landasanNya

Bagai mawar
Kini kau kembali mekar
Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya

Di jiwa walau berhujan tangisan
Mencari kekuatan

Dalam sedar
Walaupun lemah terlantar
Mendamba keampunan Maha Esa
Harapan hambaNya
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Zara Ali ‐ Terlarut Waktu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=lPhaRIF9NGc

Waktu seakan terus berbicara
Kita sudah terseperti saat dulu
Semua hanya diam terkata
Tak lagi ada tawa mengiringi senyum

Lepaskanlah janji dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi

Malam telah habis untuk kita
Rembulan tak lagi seindah saat itu
Dingin merambat dalam hati oh
Semua seakan hilang tertutupi mendung

Detik-detik melarut hingga hilangnya rindu
Rapuh meghancurkan rasa ini

Lepaskanlah janji dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi
Tak perlu sisakan kenangan
Biarlah semuanya terkubur oleh waktu

Lepaskanlah rindu dalam hati mu
Biarkan semua terhapus dan pergi
Tak perlu sisakan kenangan
Biarlah semuanya terkubur oleh waktu

Melangkahlah aku pastikan hilang
Seiring airmata yang menitis
Percayalah hidup bukan hanya disini
Bersama buih masa lalu

Lepaskanlah janji dalam hati mu
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sachie Amira ‐ The End Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=kFoaKYW4aQQ

"your eyes say otherwise
the things you're leaving behind
pages of white lies burned into our heads
on paths we became one
all masked in shadow figures
when parting comes and you start to lose your breath

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

when unsaid words get too loud
and your promises get too proud
honey don’t hide show all that you are, to me

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

right here is where you'll return
right here your doubts will be washed away
right here you're safe and protected
right here it all began x2

memories creep in silence
let our hearts beat closer
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye.

in time you'll realize
part of you there's me waiting
this ride, has now reached the end
'till then it's goodbye."
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Faizul Sany ‐ 333 Batu Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=SP0QE9muaEE

Desup laju ku pandu
Kuda tua di lebuh raya
Ulang tayang silap ku
Terus menyerang jelas terbayang

Dan namun kini ku tahu ku salah
Otak resah gelisah memikir cara tuk memujuk
Kamu apa cara pun belasah
Walau jauh kan ku redah

Merah jingga sinar mentari depan ku
Terbentang luas langit nan biru
Pagi hingga malam terus ku memandu
Takkan henti ku mencari takdir ku
Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir ku

Aku sedar kau hampa
Menunggu ku beri jawapan
Bodohnya ku tak endah
Terlepas pandang terlepas peluang

Kini memang ku tahu ku salah
Otak resah gelisah memikir cara untuk memujuk
Kamu apa cara pun belasah
Walau jauh kan ku redah

Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir

Walau bahaya ini harganya
Ku harap parah yang padanlah dengan muka
Walaupun samar aku tak gentar

Ku tahu kamu destinasi ku

Ku tahu pasti kau destinasi
Merah jingga sinar mentari depan ku
Terbentang luas langit nan biru
Pagi hingga malam terus ku memandu
Takkan henti ku mencari takdir ku

Merah jingga lampu radio berkelip
Lagu cinta mengubati luka
333 batu takkan henti ku mencari takdir
Desup laju ku pandu

Kuda tua di lebuh raya
Desup laju ku pandu
Kuda tua di lebuh raya

Merah jingga sinar mentari depan ku
SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Azwan Juperi ‐ Lagu Malam Ini Lirik

Link: https://www.youtube.com/watch?v=vuyAcVtT_gI

Malam ini
Aku tulis lagu sendiri
Untukmu wahai kekasih
Penghibur hati

Usah bersedih
Biarkan saja
Tinggal kisah yang lama
Aku teman setia

Malam ini kita bersama
Menyaksikan bulan dan bintang
Terangilah oh cinta kita

Malam ini kita bersama
Ku dendangkan lagu nan cinta
Menyanyilah oh menarilah

Engkau nyawaku
Tempat mengadu
Kita bersatu sayang

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

30 Inovasi yang sangat Kreatif dan Unik!

1. Khas untuk pizza anda!


2. Tanda amaran yang melucukan.


3. Ruang untuk basikal yang tidak akan menganggu pejalan kaki.


4. Pelekat yang mudah untuk dibuka.


5. Bateri yang boleh dicas semula menggunakan USB.


6. Alat peranti telinga yang tidak akan bersimpul.


7. Sikat yang mudah untuk anda bersihkan.


8. Membersih dengan cara menghiburkan.


9. Alat untuk memudahkan anda makan Pringles.


10. Tiket kereta api yang boleh dibeli melalui kitar semula!



11. Stesen pengisian air yang mempunyai ruang untuk botol air!


12. Pengecas tenaga solar!


13. Alat yang membolehkan anda cas telefon anda melalui air panas atau sejuk.


14. Beg beserta baju hujan!


15. Cara untuk mengurangkan pembuangan sampah merata!


16. Pasar raya yang membolehkan anda pilih sendiri 12 pek soda anda!


17. Tangga beserta gelongsor!


18. Lampu di ruang letak kereta yang akan bernyala jika terdapat kekosongan.


19. Cawan yang boleh mengelakkan titisan air jatuh ke baju anda!


20. Soket panjang yang boleh diputarkan!


21. Bangku yang boleh berpusing! Sentiasa ada tempat kering yang boleh diduduk.


22. Mesin layan diri pizza!


23. 'Tile' yang membolehkan anda sangkutkan pada kunci anda, dompet, komputer, atau apa sahaja. Jika anda kehilangan apa-apa, anda boleh mencari lokasi mereka pada telefon pintar anda.


24. Lebih mudah jika soket ada kabelnya sendiri.


25. Ia sekali dengan lampu untuk waktu malam.


26. Soket elerktrik berserta pengecas USB.


27. Topi keledar basikal yang boleh dilipat!


28. Pen yang membolehkan anda mengimbas dan menulis apa sahaja warna yang anda inginkan.


29. Lampu isyarat sekali dengan penggira masa.


30. Lebih selesa jika semua kerusi dipanggung wayang seperti ini.


SHARE SHARE SHARE