Killjols Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

We go All In

 Hi , 


We Go All in, selepas perancangan yang panjang sepanjang pandemik , banyak bertapa , dan merangka jadi tahun ini maka bermulalah segala perancangan itu dijalankan, cara berkerja aku sekarang sangat2 lain. aku dah tak pedulikan feedback , bukanlah tak peduli langsung aku masih baca, tapi atas sebab hampir 1 tahun setengah asyik berfikir akibat dan impak pada sesuatu rancangan itu , expectation dari unsur luar agak tak menjadi satu hal yang besar bagi aku sekarang dalam jangka masa pendek ini. Sebab pada aku sekarang aku kene buat semua yang dirancang, sebab dah lama sangat rancang dan berangan, so kene teruskan , dan kalau dah siap baru kita tengok apa hasilnya, tapi dalam menjalankan perancangan yang panjang ni aku cuba untuk bangun , kerja dan tidur balik . 


4 tahun cuba buat koleksi pop yeh yeh akhirnya berjaya, tapi perlukan bantuan dari rakan juga akhir, terima kasih pada rakan2 yang membantu. dan hampir 5 tahun juga percubaan untuk pecah masuh ke Apple store, akhirnya berjaya juga tanggal 1 august yang lalu , dan sebenarnye dah sebulan masuk , tapi senyapkan sebab nak tengok prestasi ini juga kejayaan dari satu teams bukan aku sorang, Thanks again. ada beberapa lagi projek lama yang dah berhabuk akan aku cuba hidupkan balik , dari sudut kegagalan dulu aku tengok balik satu persatu . hikmah pandemik dapat banyak masa merangka jadi kita sekarang mulakan berkerja. . Dan aku mula sedar satu perkara untuk melakukan sesuatu yang besar perlu teams yang besar dan hebat2 juga. thanks teams


Interface Malaykord juga banyak sudah di ubah. dan sebenarnya interface untuk versi kedua dah 90% siap dah pun tahun lepas. tapi aku tak live kan sekali gus, aku live kan skit2 mengikut tempo dan keadaan . jadi ada beberapa fungsi yang baik diwujudkan seperti , Chord Trends. Chord trend ni dah lama aku fikir camner la aku nak buat, so dari data dari google search yang aku dapat dari situ aku dapat keluarkan mana-mana chord lagu yang sedang meningkat naik dengan laju dalam masa 7 hari. so di situ kita dapat istilah kan lagu itu sedang trends. dan betul la tu dah 3 bulan live aku pun sendiri layan fungsi ni sebab nak tengok apa yang trends skang so kita sing along benda yang sama . sangat menarik 


Banyak lagi projek , tunggu ye aku masih tak berhenti berkerja di sini. maaf jika idea dan perubahan yang di bawa ini tidak menepati citarasa pengguna. tapi perubahan itu perlu. Dan kami di sini sentiasa buka ruang untuk anda lontarkan comment dan feedback anda.


Terima Kasih Team Malaykord, Terima Kasih Pengunjung

SHARE SHARE SHARE

Thursday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Perancangan yang panjang

 Salam Sejahtera Pengunjung Semua.

Pendek penulisan aku kali ini . Malaykord mengalami gangguan paling panjang sepanjang 12 tahun yang lalu pada tanggal 20 October 2021. Malaykord telah offline dan mengalami gangguan sepanjang 2 jam dari pukul 6 Petang sehingga 8 Malam. Sepanjang 12 tahun rasanya ni downtime yang paling panjang pernah Malaykord alami. Gangguan ini adalah berpunca dari penyelenggaraan domain yang perlu diperbaharui dan kemaskini DNS terbaru. Perkara ini perlu dilakukan untuk satu-satu jangka masa rasanya lebih elok 3 tahun atau 5 tahun sekali. Oleh kerana Malaykord mempunya data yang semakin besar jadi semakin banyak masa perlu di ambil untuk satu-satu penyelengaraan. Minta maaf dari Pihak kami untuk pengunjung semua dan terima kasih kerana kesabaran anda semua.

2 bulan lebih lagi rasanya untuk masuk ke tahun 2022. Malaykord telah pun bersiap untuk satu perancangan jangka masa panjang. dan tahun berikutnya adalah perancangan jangka masa panjang ini akan kami laksanakan satu per satu. Sudah masanya Malaykord terus berevolusi untuk mendapat kesegaran baru kepada pengguna-pengguna semua. Doakan kami terus tekad meneruskan kerja-kerja ini. Dan semoga penulisan seterusnya memberi khabar berita yang lebih baik. 

Tahun ini pada kami adalah tahun menyerah. Sepanjang 2 tahun ini kita semua di uji dengan pandemik yang dahsyat ini. dan begitu juga dengan aku dan team Malaykord, masing-masing mengalami kesukaran yang sama. Keadaan yang tidak menentu dan sentiasa berubah ini membuatkan kekangan yang tinggi untuk kami perform dengan projek-projek Malaykord. dan kesudahannya banyak perkara perlu dilupakan dan disimpan didalam arkib dan ada juga hanya tinggal angan-angan. Sedih bila dikenangkan. tapi aku pasti bukan aku sorang sahaja yang mengalami perkara ini siapa sangka perkara tidak diduga ni terjadi kan.

Jadi dalam tahun ini juga aku mengubah cara berkerja. Akibat surival mode terlalu tinggi. aku lebih banyak mengarang dan merencana idea-idea dari melaksanakan. dan dari situ aku cuba untuk melihat dimana kelemahan dan kekuatan idea-idea aku. banyak aku abiskan masa dengan menulis, merencana dan membaca dari membuat kerja dan itu sangat berlainan dengan cara kerja aku sebelum ini. Akibat kekangan masa aku terpaksa buat perkara ini. Aku harap aku dapat comeback dengan keadaan yang bersedia bukan lagi dalam keadaan baru nak berfikir nak buat apa. Insya Allah


Terima Kasih ,

SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Bismillah OGOS 2021

Salam Sejahtera semua pengunjung Malaykord yang dihormati. Dah lama rasanya aku tak menulis di sini. Seperti biasa team kami busy dengan operasi malaykord yang semakin hari semakin laju progress nya. Aku dapati industri muzik online ni semakin laju dan berkembang deras. Hampir boleh dikatakan setiap hari ada sahaja lagu2 terbaru . Ya kami telah pun mula cover lagu2 dari barat, western, korea dan negara2 asia lain. ia juga bergantung pada permintaan. jika permintaan nya tinggi kami akan turutkan kerana yang menggunakan Malaykord ini juga anda. Pada awalnya kami tidak berapa bersetuju untuk post lagu2 luar. kerana tujuan Malaykord pada asasnya adalah untuk mengumpul chord-chord lagu tempatan dan menjadi satu blog store yang tersusun dan berstruktur. Tapi kami sedar permintaan dan trending melebihi segala-galanya pada zaman ini . jadi kami putuskan untuk turutkan trends yang telah ada ini dan teruskan pengstrukturan chord-chord lagu melayu ini sehingga tahap yang lebih optima.


Ada beberapa isu dan projek tahun ini yang tergendala. Ada beberapa perkara yang perlu kami perincikan. Dalam sibuk team kami menaik taraf dan mengstruktur Malaykord dari segi penggunaan teknologi baru dan penyusunan genre yang lebih banyak. Perkara itu mula mendapat kekangan yang ketara pada zaman serba laju ini. Dilema team kami yang kecil ini untuk menyediakan chord yang banyak setiap bulan dan meneruskan naik taraf adalah sesuatu yang memerlukan masa yang banyak dalam 1 hari. Dan kebanyakan team kami bukan sepenuh masa membuat perkara ini. Tapi itu bukan alasan untuk kami tidak melakukan terbaik untuk pengguna kami. Kami masih lagi terus dan terus melakukan terbaik agar anda selesa berada di sini. Dan kami mula mengeluarkan modal dan invest pada Malaykord. Rasa nya sudah tiba masa duit perlu dikeluarkan juga untuk Malaykord tetap relevan dan mengikut aliran semasa. 



Antara beberapa projek yang kami ingin higlight kan adalah . IOS Malaykord. ya . kami dalam kerja sama dengan beberapa rakan untuk membina Malaykord versi IOS ini. Soalan dia bila nak ada? yup perkara untuk tembus ke Apps Store Apple bukan satu perkara yang mudah . sejujurnya kami telah di reject oleh apps store dari 2 tahun lepas lagi dan sudah banyak modal telah dikeluarkan untuk melakukan perkara ini. tetapi pada 5 bulan yang lepas kami masih lagi mencuba untuk menembus masuk ke Apps store. Doakan kami temui jalan. Kerana pelbagai cara telah kami lakukan untuk diterima oleh Apple. Dan kami tahu ia bukan mudah. Harap semua pengguna IOS bersabar dengan perkara ini. Projek ini masih diteruskan sehingga kami berjaya menemui solusi nya.


Untuk Projek tutorial guitar. ya . ia masih berjalan lagi kami masih mencari talent2 di serata Malaysia, Indonesia, Brunei , Singapura yang ingin berkerjasama dengan kami. Ini antara cita2 aku untuk perkembangan Malaykord. agar Malaykord boleh dan bisa menjadi One Stop Centre untuk Music Education. Bukan sahaja guitar , piano, ukelele dan sebagainya. cita-cita besar aku. But benda ini bukan mudah rasanya dah setahun lebih benda ni berlangsung dan results nya agak slow. Antara sebab perkara ni terjadi adalah kami terlalu bergantung pada rakan partner kami untuk menyediakan contents dan kami tak punyai ramai talents yang mampu memberi video secara konsisten. But terima kasih diucapkan atas komitmen rakan2 yang menyumbang video pada kami. Anda antara penyumbang terbesar projek tutorial ini berjalan sehingga kini. Dengan izin tuhan satu hari nanti projek ini akan kami gerakkan secara mega. Kami masih dalam mengumpul sumber dan mencari peluang untuk projek ini dapat berkembang. Maaf juga pada pengunjung yang tertunggu-tunggu perlaksanaan projek ini. Semoga satu hari nanti cita-cita kita ini akan tercapai. 



Terima Kasih ,

SHARE SHARE SHARE

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

ONE AVENUE BAND - SAMA SAMA SUKA Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Lagu Rindu - Fai Ramli Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Adam Kaktus - Rama Rama Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

KILLA DRIZ - SIAPA TAHU chord

SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Farisha Iris - Hello Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Iss Arffan - Tiada Bernoktah Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Dark Times - Project E.A.R with Butch Vig Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Joe Flizzow - CIAO feat. MK, Jay Park Chord