August 2018 | Killjols August 2018 | Killjols
Get Update Everyday Like Our FB Pages

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Ragaman - Faizal Tahir Chord

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Demam Cinta - Haikal Farid ft Asfan Shah Chord

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hez Hazmi - Hilang Cintaku Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

HARICK AZHA - TERBENTANG JARAK Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sementara - Awangku Akmal Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Syamel - Kau Pun Sama Chord

SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Tetap Setia - 17 Teen Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Artikel tentang copycat

Salam,

Kami tahu, pengguna kita disini atau pengunjung kita boleh ambil apa sahaja perkara di blog ini , sepantas mana atau sekuat mana kita menghalang itu hanya akan memburukkan keadaan blog kami. Jadi kami sentiasa bersikap terbuka untuk sesiapa sahaja untuk masuk melihat, menikmati, merasa dan membaca blog kami. Terdapat banyak perkara yang boleh anda ambil disini malah anda juga boleh menyalin satu blog ini dan jadikan blog anda. Kami secara team cuba duduk untuk berbincang akan hal ini dan sebanyak mana ia kan memberi kesan akan blog yang kami bina ini. Terdapat 4 Benda yang kami kesan telah diambil dan digunakan oleh orang-orang yang masuk kedalam Malaykord antaranya adalah :

1. Content kami(chord,article,image & etc), 
2. Design(template,banner  & etc), 
3. Concept(Implementasi Fungsi,Flow  & etc) dan 
4. Source Code(Fungsi,source code  & etc). 

Dan ternyata dari segi teknikal begitu banyak kesan yang kami alami dan ia memeningkan kepala kami sebenarnya.Si Pencuri atau copycat tidak dapat merasakannya kerana dia adalah orang yang meng-copy perkara itu bukan yang di-copy. Dan kami yang di-copy ini lah yang terkesan antara yang kami dapat senaraikan dan terangkan adalah.

1. SEO Impact, Impak terbesar yang kami rasa. Apabila copycat mengambil isi dan tajuk yang sama dengan blog yang dicurinya ia akan memberi impak SEO, SEO itu adalah search engine optimization sebagai contoh jika anda search sesuatu pada google lihat berapa banyak hasil carian yang mempunyai tajuk yang sama? begitulah kesan pada hasil kerja orang yang di-copy

2. Hilang dalam Search Engine, Salah satu impak dari SEO, Content kami akan hilang dalam Search Engine seperti google,bing dan lain-lain kerana terlalu banyaknya content yang sama. perkara ini kami kesan pada content-content kami yang lama tidak lagi berada di dalam senarai Search result dan pengunjung banyak membuat request baru padahal chord atau content tersebut telah ada.

3. Originality, Hilangnya nilai keaslian satu-satu content itu. Terlalu banyak copy pada sesebuah content akan membuatkan originality satu-satu content itu terkesan. Originality ini bermaksud seberapa asli hasil kerja orang yang di-copy itu boleh dipertikaikan kerana hasil kerjanya boleh dilihat di merata-rata tanpa apa-apa reference

4. Usaha yang lebih untuk fungsi baru atau idea baru, Perkara ini telah mula menjadi masalah pada kami apabila kami cuba mula membina fungsi-fungsi baru atau cuba untuk implementasi apa-apa idea yang baru. Mencegah copycat telah menjadi satu tajuk utama untuk kami lakukan dahulu sebelum apa-apa perkara baru dilakukan. Ia juga memberi impak pada masa siap kerja kami, mengambil masa yang lama untuk membuat fungsi baru (Itu satu masalah besar bagi kami sebelum kami finalize kerja kami atau dalam testing phase, akan ada yang sudah mencuri hasil kerja kami dan kami terus membatalkan kerja-kerja pembinaan kerana hal itu dan ia sudah pun terjadi, ia sangat mengecewakan dan membuang masa).

5. Membuat musuh, Mereka yang copycat hanya mengisytiharkan mereka musuh pada kami - Simple word, Jangan dekati Orang yang memberi masalah pada anda. satu soalan untuk anda jika anda rasa yang kami akan dapat mengenal pasti yang kamu mengambil hasil kerja kami kenapa kamu terus melakukannya? adakah patut anda menyembunyikan atau mengolah hasil kerja kami untuk kami tidak mengesyaki apa-apa. jadi maknanya disini pihak kamu tidak ada rasa hormat pada kami. dan kami juga perlu melakukan perkara yang sama. Sila fahamkan maksud yang kami terangkan ini. 

6. Kajian Terhad , Ia impak yang kecil dalam skop yang besar , bayangkan jika satu jenis blog itu sebagai contoh pengumpul chord guitar mempunyai 3 competitor blog yang sama . dan kesemuanya hanya copy pada satu sumber blog sahaja. Jadi Jenis blog untuk chord guitar tidak akan berkembang dalam jangka masa yang panjang jika semua penulis mempunyai mentaliti yang sama iaitu menunggu satu blog untuk di-copy sahaja tanpa apa-apa usaha untuk kajian sendiri.

7. Hilang Matlamat, Matlamat utama untuk menjadi pengumpul/pencari chord guitar misalnya , akhirnya hilang tujuan dan hanya menjadi peng-copy chord guitar pada blog yang lain dan begitu juga matlamat untuk menjadi tempat penyediaan chord guitar terbaik tapi akhirnya menjadi tempat penyediaan yang sama dengan blog yang lain kerana hanya membuat salinan fungsi pada blog yang lain.

Artikel/News/Blog ini disimpan untuk rujukan team Malaykord atau sesiapa sahaja yang meneruskan blog ini. Impak copycat perlu dikaji dan dicegah dari masa ke semasa.

Terima Kasih
SHARE SHARE SHARE

Tuesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

AMIR MASDI - Puas Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Tuah - Airmata Rindu Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sayang Jangan Tinggalkan Ku - Iskandar & Haikal Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Aril Fazrie - Ku Mahu Chord

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Tasha Rahman - Sama Sama Terluka Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

The Noster Band - Kau Sempurna Chord

SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Sakura Band - Magik ft. Sophia Liana Chord

SHARE SHARE SHARE

Friday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

NORA - Sayang Di Sayang Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Ojay Besut - Peristiwa Semalam Chord

Monday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

W.A.R.I.S ft. Zizi Kirana & Sophia Liana - TERBAIK BOSSKU Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

AFIF ALI - SETIAKU Chord

SHARE SHARE SHARE

Sunday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

TRI HADZIR - DENGAR (Feat. JUNA) Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

TAKE CARE, YOU - Dalia Farhana Chord

Saturday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Berita yang Lama tak didendangkan

Lepas Malaykord hampir tutup rasanya dah nak dekat 5 bulan kami tak buat apa-apa kemaskini pada section Malaykord blog/news , banyak kerja harus dilakukan sejak itu. dan mungkin sebab populariti section ni sendiri buat kami letakkan keutamaan yang rendah untuk kemaskini. Kita Sekarang disini fokus untuk bina Malaykord facebook kita. mungkin blog/news section ni pun akan di kemaskini terus dari facebook bukan lagi dari blog kita, Killjols. Kami sedar lepas Malaykord hampir tutup yang apa-apa jenis movement or label yang nak dibina perlu ada fan based or followers yang kuat untuk terus bergerak jika ada apa-apa kejadian yang tak diingini berlaku, thats how it work and we realize it too late already. Financial pun kene kuat juga , Hmm perlu ada tabung Malaykord ni rasanya haha. but kita tetap perlahan-lahan perbaiki dari semasa ke semasa semoga pembaca terus bersama kami . Atas minat sama minat kita buat Malaykord kita sediakan apa yang ada. Nikmati Muzik Dengan Malaykord. Anda Buntu Mencari Chord? Kami sedia membantu ehh banyak plak tagline. Done BYE.

P/S: News Dari Malaykord Paling Ikhlas setakat ini .. LOL


SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Hafiz Jamal - Derita Merindu Chord

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Pasrah - Brader'D Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Floor 88, Atmosfera, Ariff Bahran - Setia 2018 Chord

SHARE SHARE SHARE

Wednesday

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Jom Berkebun Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Main Sama-Sama Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Terima Kasih Cikgu Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Bismillah Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Tolong Mama Papa Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Seronoknya Puasa Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Sayang Mama Papa Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Mari Ke Masjid Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Sayang Allah Dan Nabi Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Assalamualaikum Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Kami Suka Kucing Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Omar & Hana - Alif BaTa Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Juzzthin feat Sabbala - Tak Menentu Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Tanpamu - Ayiem Tajuddin Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Khayalan - Nadim Band Chord

SHARE SHARE SHARE

HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA HAHAHA
Chord List: # | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z : TOP 10

Untuk Kamu - Safiq Jestar Chord

SHARE SHARE SHARE